Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Od doby čo som našla tento recept, už nerobím kysnuté knedle. Tieto sú lepšie a rýchlejšie

knedle
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
Od doby čo som našla tento recept, už nerobím kysnuté knedle. Tieto sú lepšie a rýchlejšie Foto: www.gettyimages.com
reklama:

Na internete sú desiatky, možno stovky receptov na to, ako urobiť tie najlepšie chutné knedle k mäsu a kapuste, ale žiadny z nich nie je ako tento…

Zabudnite na kysnuté knedle, pretože tieto sú naozaj chutné, zaberú menej času a celá rodina si ich zamiluje tak, že už iné chcieť nebude.

Každý vieme, že knedlík je varený pokrm vyrobený z cesta, ale každé cesto sa vždy niečím líši. Každá naša babička dávala do cesta iné ingrediencie a tak je to aj dnes. Každý knedlík chutil, chutí a vždy bude chutiť odlišne.

V čom je teda čaro práve tohto receptu? Pozrite sa s nami na ingrediencie a postup a sami uvidíte.

Ingrediencie:

  • ½ kg hrubej múky
  • 2 vajcia
  • 1 kg zemiakov

Postup:

  1. Vezmeme zemiaky, ošúpeme ich a odrežeme všetky hnedé bodky, aby boli naozaj čisté.
  2. Teraz ich dáme do hrnca s vodou a privedieme k varu.
  3. Ak ich necháte variť trochu dlhšie, tak to ničomu nevadí.
  4. Zemiaky naďalej sceďte a rozšťúchajte na kašu.
  5. Teraz pridáme vajíčka a múku a spracujeme cesto do tvaru, ktorý je klasický pre knedle.
  6. Teraz stačí vziať potravinovú fóliu a celú šišku knedle zabalím tak, aby cesto držalo tvar.
  7. Na koncoch odporúča zviazať, aby cesto nevyzeralo a bolo naozaj pevne fixované vo fólii.
  8. Teraz dáme knedle do hrnca s vodou a varíme 20 minút.
  9. Knedle by mali samy vyplávať hore.

Skúste aj Vy tento recept na knedle a dajte vám vedieť, ako Vám chutili.

reklama:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Súvisiace témy:

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.