- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- Domáca výroba seitanu
Domáca výroba seitanu
- Kusov: 20 rezňov
- Porcií: 20
- Čas Prípravy: 25min
- Varenie: 1min
- Hotové Za: 1min
Nakoľko seitanový polotovar je drahý ,vyrábam si ho doma,seitan je vlastne rastlinné mäso.Vlastne je to mäso pre BOSORKA príchuť do jedálriánov,ale aj nám mäsožravcom sa nič nestane,keď ho niekedy zameníme za bravčové….
Suroviny
- 2kg hladkej múky
- 1100ml vody
Postup prípravy
1. Krok
Z vody a múky vypracujeme hustejšie cesto,necháme ho polhodinu postáť,aj viac,potom pod tečúcou vodou miesime cesto a vyplavujeme z neho škrob,zostáva nám iba čistý lepok,miesime dovtedy,kým nie je čistá voda a zostane nám v ruke masa podobná špongii.
2. Krok
Ja túto masu dám do sáčka na tlačenku a dám to variť na 70 minút do vody potom nechám vychladnúť,a môžeme krájať na rezne a ponoriť ich do silného bujónu,keď do hovädzieho,bude chutiť,ako hovädzie,aký použijeme,takú budeme mať chuť,ak chceme robiť čínu,tak posypeme korením na čínu a necháme postáť a pokračujeme vo varení,ako s klas. mäskom,toto sme vyrobili polotovar,
Priemerné hodnotenie receptu
(4.2 / 5)
10 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
27064 videní