- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- dezert
- Kukuričná kaša s karamelizovanými jablkami
Kukuričná kaša s karamelizovanými jablkami
- Kusov: 1
- Porcií: 4
- Čas Prípravy: 10min
- Varenie: 20min
- Hotové Za: 30min
Suroviny
- 150 g kukuričnej krupice jemne mletej
- 300 ml mlieka
- 25 g cukru
- štipka soli
- 20 g masla
- 400 - 500 ml vody
- Na karamelizované jablká :
- 300 g jabĺk
- 20 g masla
- 40 g cukru
- Na ozdobu :
- mletá škorica
- mandľové lupienky
- med
Postup prípravy
1. Krok
V hrubostennom hrnci nalejte 400 ml vody do kukuričnej krupice. Varte na miernom ohni prikryté 20-25 minút za občasného miešania. Ak sa voda vstrebe a kaša nie je hotová, pridajte ešte vodu.
2. Krok
Do kaše pridajte soľ a cukor. Za stáleho miešania postupne prilievame horúce mlieko, dôkladne premiešame, aby nezostali hrudky. Priveďte do varu a na miernom ohni za stáleho miešania varte 2 minúty Potom vypnite oheň a pridajte maslo, premiešajte.
3. Krok
Hrniec prikryte pokrievkou a nechajte v teple až do podávania.
4. Krok
Jablká ošúpeme a nakrájame na kocky.. Na panvici s maslom podusíme jablká , do ktorých pridáme aj cukor , Jablká skaramelizujte na strednom ohni, najskôr pravidelne miešajte a na konci karamelizácie za stáleho miešania do krásnej karamelovej farby. Bude to trvať približne 10-15 minút.
5. Krok
Hotovú kašu rozdelíme na porcie, poukladáme jablká, lupienky mandlí a posypeme trochou škorice. Navrch môžete naliať aj med.
Priemerné hodnotenie receptu
(0 / 5)
0 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
257 videní