- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- huby
- Vyprážaná hliva ustricová
Vyprážaná hliva ustricová
- Kusov: 30
- Porcií: 5
- Čas Prípravy: 20min
- Varenie: 10min
- Hotové Za: 30min
Suroviny
- 500 g hlivy ustricovej
- 3 vajcia
- štipka soli
- štipka mletého čierneho korenia
- 1 lyžička sušeného tymiánu
- 80 g strúhanky
- 4 lyžice hladkej múky
- 80 g mletých lieskových alebo vlašských orechov
- olej
Postup prípravy
1. Krok
Huby očistíme kefkou na huby alebo kuchynským papierom a zbavíme stopiek. Vajcia rozbijeme do hlbokého taniera a rozšľaháme vidličkou. Dochutíme soľou, korením a tymianom. V samostatnom tanieri zmiešame strúhanku a mleté lieskové orechy. Nakoniec do tretieho taniera dáme pšeničnú múku.
2. Krok
Hlivu obaľte najprv do múky, potom do vaječnej zmesi a nakoniec do strúhanky a lieskových orieškov.
3. Krok
Na nepriľnavej panvici zohrejte olej a hlivy opečte z oboch strán 2-3 minúty na strednom ohni do zlatista. Scedíme na kuchynskom papieri. Podávame ozdobené petržlenovou vňaťou.
Priemerné hodnotenie receptu
(0 / 5)
0 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
560 videní