Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Vitrážové perníčky

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Vitrazove pernicky.png
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
www.canva.com
  • Kusov: 60
  • Porcií: 60
  • Čas Prípravy: 30min
  • Varenie: 10min
  • Hotové Za: 40min
reklama:

Suroviny

  • 200 ml šálka ako odmerka
  • ---------------------------
  • 4,5 šálky hladkej múky
  • 2 vajcia
  • 160 g masla
  • 6 lyžíc medu
  • 1 šálka práškového cukru
  • 0,5 lyžičky jedlej sódy
  • 1,5 lyžičky prášku do pečiva
  • 1 lyžica kakaa
  • 1 perníkové korenie
  • ďalej potrebujeme :
  • tvrdé farebné cukríky 3 balenia po 80 g
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Maslo rozpustíme s medom. K tekutým surovinám pridáme perníkové korenie. Celé to necháme vychladnúť.

2. Krok

Medzitým si na dosku dáme zvyšné suroviny na cesto: múku, vajce, kakao, práškový cukor, sódu bikarbónu a prášok do pečiva. Suroviny nasekajte nožom a nalejte do nich med a tuk.

3. Krok

Všetko miesime, kým nezískame jednotné cesto. Hotové cesto rozvaľkáme na hrúbku asi 0,5 cm. Pomocou vykrajovačiek vykrajujeme perníčky do vianočných tvarov: stromčeky, anjeli, hviezdičky, srdiečka atď. V strede každého perníka vyrežte otvor. Vytvarované koláčiky poukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie. Cukríky nakrájajte na 4-5 častí. Nedrvte ich príliš, pri pečení sa totiž skôr rozpustia a výsledné vitráže stratia farbu. Narezané cukríky vložte do vyrezaných perníkových otvorov.

4. Krok

Pripravené perníky vložte do predhriatej rúry. Pečieme ich 10 minút pri 180°C. Po uplynutí tejto doby vyberte plech na pečenie. Po úplnom vychladnutí a vytvrdnutí vitráže vyberte perníčky z plechu.

reklama:

Priemerné hodnotenie receptu

(0 / 5)

0 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

204 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.