Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
You are using an outdated browser, you may experiece issues. Please upgrade your browser to improve your experience.

Vanilkové rožky

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Dizajn bez nazvu 2.png
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
www.canva.com
  • Kusov: 70
  • Porcií: 70
  • Čas Prípravy: 20min
  • Varenie: 20min
  • Hotové Za: 40min
reklama:

Suroviny

  • 1 vanilkový struk
  • 200 g hladkej múky
  • 100 g mletých mandlí bez kože
  • 80 g práškového cukru
  • štipka soli
  • 175 g masla
  • 2 žĺtky
  • Na obaľovanie :
  • 75 g práškového cukru
  • 5 vanilkových cukrov
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Vanilkový struk pozdĺžne rozrežeme a ostrým nožom vyškrabeme vanilkovú dužinu. V kuchynskom robote s hákom najskôr zmiešame múku, mandle, cukor, soľ, studené maslo po kúskoch, žĺtok a vanilkovú dužinu, potom rukami rýchlo premiesime na hladké cesto. Z cesta vytvarujeme 2 valčeky, ktoré zabalíme do potravinárskej fólie a dáme do chladničky aspoň na 2 hodiny. Rúru predhrejte na 180°C horný/spodný ohrev (teplovzdušná rúra 160 stupňov, plynová stupeň 3).

2. Krok

Valček cesta vyberieme z chladničky a nakrájame na cca 35 plátkov. Z každého kúska cesta najskôr vytvarujte guľu, potom na pomúčenej pracovnej ploche valček dlhý asi 5 cm, konce vyšúľajte do úzka a zahnite do polmesiacov. Ukladáme na plechy vystlané papierom na pečenie. Zvyšné cesto spracujeme rovnakým spôsobom.

3. Krok

Mesiačiky pečieme v predhriatej rúre asi 15 minút, Nie do tmava.. Práškový cukor preosejeme a v hlbokom tanieri zmiešame s vanilkovým cukrom. Teplé mesiačiky jednotlivo obaľujte vo vanilkovom cukre. Pracujte opatrne, pretože sušienky sú veľmi drobivé a ľahko sa lámu. Vanilkové mesiačiky nechajte vychladnúť na mriežke.

reklama:

TIP : Jemné a mastné cesto na sušienky – ako na vanilkové mesiačiky – by malo byť dobre vychladené.

Potom sa ľahko tvaruje a vianočné pečivo sa pri pečení nerozteká. Vytvarované rožky pred pečením krátko vložíme do chladničky.

Priemerné hodnotenie receptu

(0 / 5)

0 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

202 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.