- Mňamky-Recepty.sk
- Články
- Rady a Tipy
- Cestovinový šalát s vajcami a avokádom
Cestovinový šalát s vajcami a avokádom
Ak už vás omrzeli klasické cestovinové šaláty, skúste tento skvelý variant s modrým syrom, avokádom, kuracím mäsom a skvelým dresingom. Hodí sa ako sýta večera aj ako obed do krabičky.
Ingrediencie pre:
4 porcie
Šalát
250 g cestovín
50 g anglickej slaniny
2 ks vajcia
6 ks cherry paradajok
1/2 ks avokáda
50 g modrého syra
150 g kurčaťa
1/2 lyžičky soli
2 štipky korenia
Dresing
150 g kefíru
3 lyžice majonézy
1/2 lyžice čerstvého kôpru
1/2 lyžice listového petržlenu
1/2 lyžice čerstvej pažítky
2 rozotrené strúčiky cesnaku
2 ks šalotky
2 lyžice citrónovej šťavy
1/2 lyžičky soli
2 štipky korenia
Postup
01.
Drobnejšie cestoviny – napríklad fussili, penne, gemelli a pod. uvarte podľa návodu na obale v osolenej vode na skus. Medzitým pripravte zvyšné suroviny: plátky alebo kúsky slaniny opečte v panvici dochrumkava. Vajcia, paradajky a avokádo nakrájajte na kúsky. Modrý syr (gorgonzollu alebo pokiaľ nie je po ruke, tak napríklad nivu) rozdrobte na kúsky. Kuracie mäso, pečené alebo varené, rozoberte na kúsky.
02.
Pripravte si dresing. Zmiešajte kefír alebo kyšku s majonézou, pridajte najemno nasekané bylinky, rozotrený cesnak, jemne nasekanú šalotku a dochuťte soľou, čiernym korením a citrónovou šťavou.
03.
Všetky ingrediencie spolu premiešajte, pridajte dresing a môžete podávať. Pokiaľ si potrpíte na efektné servírovanie, nechajte každého stravníka, nech si šalát premieša až v miske sám.
Zdroj: www.prozeny.cz