- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- slané chuťovky
- Oškvarkové slimáky
Oškvarkové slimáky
- Kusov: 30
- Porcií: 30
- Čas Prípravy: 60min
- Varenie: 20min
- Hotové Za: 1:20 hod
Suroviny
- 1 kocka droždia
- 1 lyžica cukru
- 125 ml mlieka
- 1 vajce
- 2 žĺtky
- 120 g masla
- 1 lyžička soli
- 450 g hladkej múky
- Plnka :
- 300 g oškvarkov
- 1 vajce
- 100 g kyslej smotany
- soľ a korenie podľa chuti
- 1 lyžica strúhanky
- Na potretie :
- 2 bielka
Postup prípravy
1. Krok
Droždie rozdrobíme a zmiešame s lyžicou cukru a vlažným mliekom, potom necháme aktivovať. Múku preosejeme do vhodnej nádoby, pridáme soľ, rozpustené maslo/margarín, vajíčko, žĺtok a pridaný kvások a vymiesime cesto. Nádobu prikryte kuchynskou utierkou a nechajte na teplom mieste kysnúť až hodinu.
2. Krok
Pomeľte oškvarky Môžete ich pomlieť na hrubšie, aby vám ostali menšie kúsky, alebo ich úplne premeniť na hladkú zmes, podľa toho, čo chcete. Pridajte vajíčko a kyslú smotanu do mletých oškvarkov, pridajte soľ a korenie podľa chuti a všetko dobre premiešajte.
3. Krok
Vzniknuté cesto rozvaľkáme valčekom na obdĺžnik s rozmermi asi 25 cm x 50 cm. Potrite ho plnkou nie až ku okrajom, potom posypte strúhankou a zrolujte dlhšou stranou. TIP: Ak chcete menšie slimáky, cesto zrolujte z oboch strán smerom do stredu. Roládu narežte priečne na trojuholníky, ktoré poukladáte na plech vystlaný papierom na pečenie. PLUS TIP: Roládu môžete krájať aj rovnobežne s ňou, aby ste získali tvar slimákov, a nie trojuholníkov. Necháme ich pol hodiny odpočívať na plechu, potrieme ich bielkom a potom pečieme v rúre vyhriatej na 180 °C asi 25 minút.
Priemerné hodnotenie receptu
(3 / 5)
1 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
625 videní