- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- vianoce
- Adventná štóla
Adventná štóla
- Kusov: 1
- Porcií: 6
- Čas Prípravy: 40min
- Varenie: 45min
- Hotové Za: 1:25 hod
Suroviny
- 5 vajec
- 80 g práškového cukru
- štipka soli
- 1 vanilkový cukor
- kôra z jedného citróna
- 120 ml oleja
- 80 g kryš..cukru
- 180 g polohrubej múky
- 0,5 balíka prášku do pečiva
- 150 g kandizovanej kôry (zmes)
- 60 g vlašské orechy
- 60 g nasekanej čokolády
- 40 g hrozienok
- 2 lyžice rumu
- Poleva :
- 60 g práškového cukru
- 1 lyžice rumu
- 0,5 lyžičky oleja
Postup prípravy
1. Krok
Na koláč najskôr hrozienka zalejeme rumom a necháme asi 1 hodinu lúhovať. Formu na srnčí chrbát potrieme olejom a vysypeme trochou múky. Predhrejte rúru (horný a spodný ohrev) na 160°C .
2. Krok
Teraz preceďte prášok do pečiva a múku cez sitko do misy. Čokoládu nasekáme, vlašské orechy nahrubo nasekáme a spolu s čokoládou zmiešame vo veľkej mise. Potom pridáme rumové hrozienka. Potom oddeľte vajcia. Nastrúhanú citrónovú kôru, žĺtky, vanilkový cukor, krupicový cukor a soľ šľaháme asi 10 minút do peny. Za stáleho miešania pomaly vmiešame olej. Z bielkov vyšľaháme sneh a potom s kryštálovým cukrom šľaháme na tuhý sneh. Teraz do cesta vmiešame múčnu zmes, potom ovocnú zmes a nakoniec sneh vyšľahaný z bielkov.
3. Krok
Hotové cesto vylejeme do pripravenej formy. Potom necháme piecť na strednej priečke asi 45 minút. Po vychladnutí koláč vyklopíme z formy.
4. Krok
Medzitým si pripravte polevu: Na to vymiešajte olej práškový cukor a rum do hladka. Polevu nanášame na štólu pomocou štetca..
Priemerné hodnotenie receptu
(0 / 5)
0 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
146 videní