- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- Tarte flambée – francúzsky slaný koláč
Tarte flambée – francúzsky slaný koláč
- Porcií: 6
- Čas Prípravy: 0min
- Varenie: 20min
- Hotové Za: 2:30 hod
Tarte Flambée je známy alsaský slaný koláč na báze tenkého chlebového cesta a Crème fraîche. Pripravuje sa vo viacerých variantách – so syrom, hubami, špenátom…
Suroviny
- 400g hladká múka
- 1 ks sušené droždie
- 200 ml teplá voda
- soľ
- 300 g anglická slanina
- 2-3 ks cibuľa
- 200 g kyslá smotana
- 50 g ementál
- čierne korenie
Postup prípravy
1. Krok
Sušené droždie zalejeme teplou vodou (4 lyžice), pridáme štipku cukru, premiešame a necháme kvások vykysnúť. Ďalej si preosejeme múku, pridáme soľ, droždie a vodu a vypracujeme cesto. Necháme kysnúť 2 hodiny.
2. Krok
Ak nemáme crème fraîche, tak si môžme urobiť našu slovenskú verziu. V miske zmiešame kyslú smotanu s čo najväčším obsahom tuku, 2 lyžice zakysaného mlieka, soľ a mleté čierne korenie. Necháme chvílu postáť.
3. Krok
Po dvoch hodinách si pripravíme slaninu a cibuľu. Slaninu nakrájame na tenké pásiky a cibuľu na kolieska. Cesto rozdelíme na tri časti ,každú vyvaľkáme a dáme na papier na pečenie a poprepichujeme vidličkou. Na cesto kladieme jednotlivé vrstvy - smotanu, nastrúhaný ementál, cibuľu a slaninu. Pečieme pri teplote 200°C si 20-25 minút.
Priemerné hodnotenie receptu
(4.6 / 5)
11 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
40850 videní