- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- polievka
- Hrachová polievka s údenými rebrami
Hrachová polievka s údenými rebrami
- Kusov: 1
- Porcií: 4
- Čas Prípravy: 20min
- Varenie: 60min
- Hotové Za: 1:20 hod
Suroviny
- 450 g žltého suchého hrachu
- 200 g údených rebier
- 250 g zemiakov
- 200 g mrkvy
- 200 g cibuľa
- 1 bobkový list
- soľ a mleté čierne korenie podľa chuti
- 30 ml oleja
- 40 g masla
- 1,5 l vody
Postup prípravy
1. Krok
Rebrá nakrájajte na kúsky. Ošúpte cibuľu a mrkvu. Nakrájajte polovicu cibule a mrkvy na ľubovoľné stredné kúsky.
2. Krok
V hrnci s hrubým dnom zohrejte 1 polievkovú lyžicu rastlinného oleja. Pridajte rebrá a nakrájanú cibuľu a mrkvu. Smažte 3-5 minút. Zlejte vodou. Pridajte hrášok a bobkový list. Priveďte do varu. Varte 35-40 minút na miernom ohni, kým nie je hrášok mäkký. Vyberte bobkový list .
3. Krok
Vyberte rebierka z hrnca, nechajte ich mierne vychladnúť a oddeľte mäso od kostí.
4. Krok
Zvyšnú cibuľu a mrkvu nakrájame na malé kocky. Zahrejte rastlinný olej na panvici a smažte cibuľu a mrkvu 3-4 minúty. Zemiaky ošúpeme a nakrájame na malé kocky.
5. Krok
Do panvice pridáme zemiaky, soľ a mleté korenie. Zalejeme 50 ml vývaru z hrnca. Dusíme 10-15 minút.
6. Krok
Hrachovú polievku rozmixujte na pyré ponorným mixérom. Pridajte maslo . Dajte hrniec s polievkou na sporák. Výpek so zemiakmi dáme do hrnca. Priveďte do varu a na miernom ohni polievku varte ďalších 10 minút. Pridajte mäso. Polievku varte ďalšie 1-2 minúty a odstráňte z tepla.
Priemerné hodnotenie receptu
(5 / 5)
1 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
331 videní