Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Svieže citrónové tiramisu

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Citronove tiarmisu.png
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
Svieže citrónové tiramisu www.canva.com
  • Kusov: 1
  • Porcií: 4
  • Čas Prípravy: 20min
  • Varenie: 10min
  • Hotové Za: 30min
reklama:

Suroviny

  • Citrónový sirup:
  • 250 g cukru
  • 250 ml vody
  • 3 lyžičky citrónovej kôry
  • 4 lyžice citrónovej šťavy
  • ďalej potrebujeme:
  • 300 g dlhých piškót
  • 300 ml smotany na šľahanie
  • 500 g mascarpone
  • 70 g práškového cukru
  • 1 lyžička vanilkového extraktu
  • 1 lyžičky citrónovej šťavy
  • 6 lyžíc limoncella
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Najskôr si pripravte citrónový sirup na navlhčenie piškót: do rajnice dajte vodu, cukor, najemno nastrúhanú kôru z dvoch citrónov a citrónovú šťavu . Pomaly zahrievajte a miešajte, aby sa cukor rozpustil. Priveďte do varu, stiahnite plameň a pomaly varte asi 10–15 minút, až sirup mierne zhustne. Odstavte a nechajte vychladnúť.

2. Krok

Do väčšej misy dajte mascarpone, cukor a vanilkový extrakt (alebo semienka z polovice vanilkového struku) a ručným šľahačom našľahajte do krémovej a nadýchanej konzistencie. Stierkou potom vmiešajte aj citrónovú kôru.

3. Krok

V inej mise vyšľahajte vychladenú smotanu do hustej šľahačky . Asi tretinu potom pridajte k našľahanému mascarpone a zľahka premiešajte. Zvyšok šľahačky ešte na dvakrát zapracujte rovnakým spôsobom: krém tak zostane jemný a nadýchaný.

4. Krok

Zostavte tiramisu: Každú piškótu na okamih ponorte do citrónového sirupu (postupujte svižne, aby sa piškóty nerozmočili) a skladajte tesne jednu vedľa druhej do pripravenej formy. Vrstvu piškót pokvapkajte limoncellom a potom na piškóty rozotrite polovicu krému. Uhlaďte a vrstvy zopakujte. Na povrch dezertu potom ešte postrúhajte trochu citrónovej kôry na ozdobu a nechajte v chladničke dobre rozležať a vychladiť.

reklama:

Priemerné hodnotenie receptu

(0 / 5)

0 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

252 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.