- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- dezert
- Svieže citrónové tiramisu
Svieže citrónové tiramisu
- Kusov: 1
- Porcií: 4
- Čas Prípravy: 20min
- Varenie: 10min
- Hotové Za: 30min
Suroviny
- Citrónový sirup:
- 250 g cukru
- 250 ml vody
- 3 lyžičky citrónovej kôry
- 4 lyžice citrónovej šťavy
- ďalej potrebujeme:
- 300 g dlhých piškót
- 300 ml smotany na šľahanie
- 500 g mascarpone
- 70 g práškového cukru
- 1 lyžička vanilkového extraktu
- 1 lyžičky citrónovej šťavy
- 6 lyžíc limoncella
Postup prípravy
1. Krok
Najskôr si pripravte citrónový sirup na navlhčenie piškót: do rajnice dajte vodu, cukor, najemno nastrúhanú kôru z dvoch citrónov a citrónovú šťavu . Pomaly zahrievajte a miešajte, aby sa cukor rozpustil. Priveďte do varu, stiahnite plameň a pomaly varte asi 10–15 minút, až sirup mierne zhustne. Odstavte a nechajte vychladnúť.
2. Krok
Do väčšej misy dajte mascarpone, cukor a vanilkový extrakt (alebo semienka z polovice vanilkového struku) a ručným šľahačom našľahajte do krémovej a nadýchanej konzistencie. Stierkou potom vmiešajte aj citrónovú kôru.
3. Krok
V inej mise vyšľahajte vychladenú smotanu do hustej šľahačky . Asi tretinu potom pridajte k našľahanému mascarpone a zľahka premiešajte. Zvyšok šľahačky ešte na dvakrát zapracujte rovnakým spôsobom: krém tak zostane jemný a nadýchaný.
4. Krok
Zostavte tiramisu: Každú piškótu na okamih ponorte do citrónového sirupu (postupujte svižne, aby sa piškóty nerozmočili) a skladajte tesne jednu vedľa druhej do pripravenej formy. Vrstvu piškót pokvapkajte limoncellom a potom na piškóty rozotrite polovicu krému. Uhlaďte a vrstvy zopakujte. Na povrch dezertu potom ešte postrúhajte trochu citrónovej kôry na ozdobu a nechajte v chladničke dobre rozležať a vychladiť.
Priemerné hodnotenie receptu
(0 / 5)
0 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
252 videní