Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Šišky

Kuchyňa:
Chod:
Náročnosť:
reklama:
Sisky.png
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
www.canva.com
  • Kusov: 30
  • Porcií: 30
  • Čas Prípravy: 60min
  • Varenie: 20min
  • Hotové Za: 1:20 hod
reklama:

Suroviny

  • 500 g polohrubej múky
  • 50 g cukru
  • 250 ml mlieka
  • 2 vanilkové cukre
  • 25 g droždia
  • citrónová*/pomarančová šťava
  • štipka soli
  • 3 vajcia
  • 50 ml rozpusteného masla
  • olej na vyprážanie
  • práškový cukor na posypanie
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Preosiatu múku dáme do misky. Do stredu urobíme jamku a pridáme vajcia rozmiešané so soľou, cukor vopred zmiešaný s teplým mliekom (200 ml stačí zohriať na ohni, aby sa cukor rozpustil, pri pridávaní do múky musí byť max. teplota 37ºC). Do pohára dáme droždie, na ktoré dáme lyžičku cukru a necháme asi 10 minút naštartovať. Keď je naštartované, rozpustíme ho so zvyšným mliekom a prilejeme ku komponentom v miske.

2. Krok

Pridáme aj vanilkový cukor, citrónovú alebo pomarančovú kôru a všetky ingrediencie začneme ručne miesiť. Keď sa z neho stane homogénna hrudka, po troškách pridávame maslo a ručne miesime, kým sa cesto neodlepí od stien misy (cca 10 min). Misku prikryjeme čistou utierkou a necháme koláč kysnúť asi 30 minút. alebo kým nezdvojnásobí svoj objem. Keď vykysne, pracovnú dosku vymastíme olejom, cesto posypeme múkou a vyvaľkáme tak, aby malo hrúbku 1 cm. Šišky vykrajujeme pohárom alebo vykrajovačom s priemerom 7-8 cm, potom ich preložíme na tácku a necháme kysnúť asi 30 minút. Keď zdvojnásobia svoj objem, smažte ich na rozpálenom oleji a potom ich nechajte na papierovej utierke, aby absorbovali prebytočný tuk. Pred podávaním ich obaľte v kryštálovom cukre, alebo ich posypte práškovým cukrom.

reklama:

Tipy 

1

Môžu byť naplnené vanilkovým krémom alebo džemom

2

Používajte  veľmi čerstvé droždie

3

Namiesto masla je možné použiť slnečnicový olej

4

môžu sa aj obaliť v cukre zmiešanom so škoricou

Priemerné hodnotenie receptu

(0 / 5)

0 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

94 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.