Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Koláč s kokosom a s karamelovým krémom

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Kolac s kokosom.png
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
www.canva.com
  • Kusov: 1
  • Porcií: 20
  • Čas Prípravy: 30min
  • Varenie: 30min
  • Hotové Za: 60min
reklama:

Suroviny

  • plech 24 x 36
  • piškóta :
  • 7 vajec
  • 175 g cukru
  • 200 g horkej čokolády 55%
  • 200 g masla
  • 50 ml mlieka
  • 300 g hladkej múky
  • štipka soli
  • 1/4 lyžičky sódy bikarbóny
  • 5 g prášku do pečiva
  • Kokosový krém:
  • 500 ml mlieka
  • 125 g detskej krupice
  • 200 g masla
  • 200 g cukru
  • 250 g kokosových vločiek
  • štipka soli
  • Karamelový krém:
  • 500 g kondenzovaného karamelového salka
  • 250 g mascarpone
  • Na ozdobu :
  • strúhaná čokoláda
  • kokosové lupienky
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Pri príprave piškóty si najskôr oddelíme žĺtka od bielkov.. bielky posypte soľou a nechajte ich pri izbovej teplote , kým si nepripravíte čokoládu. Do vodného kúpeľa si dáme misku a do nej nalámeme čokoládu a pridáme aj maslo a mlieko.. Miešame kým sa všetko nerozpustí.. Potom necháme zmes vychladnúť..

2. Krok

Premiešame bielka najskôr so štipkou soli ..Potom postupne pridávame cukor a vyšľaháme tuhý sneh.. Do vychladnutej čokoládovej zmesi primiešame žĺtka.. Potom do vyšľahaných bielkov pridáme čokoládovú hmotu a premiešame stierkou zhora nadol.. Takisto pridáme aj múku s práškom do pečiva ..Miešame tiež zhora nadol..

3. Krok

Plech vyložíme papierom a a nalejme doň cesto.. Vyrovnáme a pečieme v predhriatej rúre na 180°C 35-40 minút. Po upečení vyberieme na mriežku a odstránime papier na pečenie.

4. Krok

Ako pripraviť kokosový krém : Mlieko s krupicou a cukrom prevaríme v hrnci umiestnenom na plameni sporáka. Priebežne miešame a varíme, kým krém nezhustne. Odstráňte z ohňa a nechajte krém vychladnúť. Potom zapracujeme mäkké maslo a kokos a krém dobre premiešame. Kokosový krém natrieme na vychladnutý plát.

5. Krok

Ako pripraviť kondenzovaný karamelový krém a ozdobiť zákusok Tento krém je veľmi jednoduchý na prípravu. Karamelové salko stačí vymiešať s mascarpone do hladka. Kondenzovaný karamelový krém rozotrieme na kokosový krém. Potom zákusok ozdobíme kokosovými lupienkami a strúhanou čokoládou a dáme na 4-5 hodín do chladu. Po tomto časovom intervale môžeme pekne porciovať.

reklama:

Priemerné hodnotenie receptu

(2 / 5)

1 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

441 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.