- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- koláče
- Jablkový koláčik
Jablkový koláčik
- Kusov: 1
- Porcií: 20
- Čas Prípravy: 20min
- Varenie: 40min
- Hotové Za: 60min
Suroviny
- 2 kg červených jabĺk
- 150 g cukru
- 2 - 3 lyžičky mletej škorice
- 4 - 5 lyžíc strúhanky
- Cesto :
- 4 vajcia
- 150 g cukru
- 2 vanilkové cukre
- 125 ml oleja
- 250 ml mlieka
- 400 g hladkej múky
- 1 prášok do pečiva
- práškový cukor na posypanie
Postup prípravy
1. Krok
Jablká očistíme a nastrúhame na hrubom strúhadle.. Ak nechávajú veľa tekutiny, vyžmýkame ich . Vložte jablká do hrnca so 150 g cukru a škoricou. Udržujte na miernom ohni, často miešajte, kým jablká nezmäknú a tekutina sa úplne nezredukuje. Horúce jablká zmiešame so strúhankou. Necháme bokom. Rúru predhrejeme na 170°C Do misky dáme vajcia, 150g cukru, vanilkový cukor. Šľaháme, kým vajcia nezdvojnásobia svoj objem, asi 5 minút pri vysokej rýchlosti. Pridajte olej, premiešajte. Pridajte múku, prášok do pečiva, premiešajte a potom nalejeme mlieko. Na záver by nám malo vzniknúť cesto trochu hustejšej konzistencie ako cesto na palacinky. Nalejte ½ cesta na plech vyložený s papierom na pečenie. Pečte 12-15 minút alebo kým cesto jemne nezhnedne a nechytí kôrku. Vyberieme plech z rúry a na cesto dáme jablkovú plnku, v rovnomernej vrstve. Na vrch nalejeme zvyšok cesta, zarovnáme stierkou.
2. Krok
Pečte 35 – 45 minút, alebo kým koláč dobre nezhnedne a neurobíte test špáradlom. Pred krájaním necháme dobre vychladnúť. Vychladnutý koláč môžeme poprášiť vanilkovým cukrom.
Priemerné hodnotenie receptu
(0 / 5)
0 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
151 videní