- Mňamky-Recepty.sk
 - Recepty
 - koláče
 - Jablkový koláčik
 
Jablkový koláčik
          - Kusov: 1
 - Porcií: 20
 - Čas Prípravy: 20min
 - Varenie: 40min
 - Hotové Za: 60min
 
Suroviny
- 2 kg červených jabĺk
 - 150 g cukru
 - 2 - 3 lyžičky mletej škorice
 - 4 - 5 lyžíc strúhanky
 - Cesto :
 - 4 vajcia
 - 150 g cukru
 - 2 vanilkové cukre
 - 125 ml oleja
 - 250 ml mlieka
 - 400 g hladkej múky
 - 1 prášok do pečiva
 - práškový cukor na posypanie
 
Postup prípravy
1. Krok
Jablká očistíme a nastrúhame na hrubom strúhadle.. Ak nechávajú veľa tekutiny, vyžmýkame ich . Vložte jablká do hrnca so 150 g cukru a škoricou. Udržujte na miernom ohni, často miešajte, kým jablká nezmäknú a tekutina sa úplne nezredukuje. Horúce jablká zmiešame so strúhankou. Necháme bokom. Rúru predhrejeme na 170°C Do misky dáme vajcia, 150g cukru, vanilkový cukor. Šľaháme, kým vajcia nezdvojnásobia svoj objem, asi 5 minút pri vysokej rýchlosti. Pridajte olej, premiešajte. Pridajte múku, prášok do pečiva, premiešajte a potom nalejeme mlieko. Na záver by nám malo vzniknúť cesto trochu hustejšej konzistencie ako cesto na palacinky. Nalejte ½ cesta na plech vyložený s papierom na pečenie. Pečte 12-15 minút alebo kým cesto jemne nezhnedne a nechytí kôrku. Vyberieme plech z rúry a na cesto dáme jablkovú plnku, v rovnomernej vrstve. Na vrch nalejeme zvyšok cesta, zarovnáme stierkou.
2. Krok
Pečte 35 – 45 minút, alebo kým koláč dobre nezhnedne a neurobíte test špáradlom. Pred krájaním necháme dobre vychladnúť. Vychladnutý koláč môžeme poprášiť vanilkovým cukrom.
Priemerné hodnotenie receptu
(0 / 5)
0 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
249 videní