- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- zákusky
- Trio čokoláda, mascarpone, kokos
Trio čokoláda, mascarpone, kokos
- Kusov: 1
- Porcií: 20
- Čas Prípravy: 40min
- Varenie: 40min
- Hotové Za: 1:20 hod
Suroviny
- Čokoládová piškóta :
- 200 g čokolády min 52% kakaa
- 200 g masla
- 230 g cukru
- 50 g kakaa
- 5 vajec
- 230 g hladkej múky
- 1 prášok do pečiva
- 1 vanilkový cukor
- štipka soli
- Mascarpone krém:
- 500 g mascarpone
- 4 lyžice práškového cukru
- 3 vajcia
- 3 lyžice kukuričného škrobu
- 50 g kokosu
- štipka soli
Postup prípravy
1. Krok
V parnom kúpeli rozpustíme maslo spolu s čokoládou. Premiešame do hladka a necháme vychladnúť. Vajcia zmiešame s trochou soli, pridáme vanilkový cukor a cukor a miešame aspoň 5 minút. Zmes musí zdvojnásobiť svoj pôvodný objem, stať sa krémovou a hladkou. Nalejte riedku čokoládu a miešajte na najnižšom stupni niekoľko sekúnd, kým sa neprepojí .. Preosejte múku spolu s kakaom a práškom do pečiva. Cesto spojte ľahkými pohybmi zdola nahor.
2. Krok
Príprava kokosového krému Do misky dáme mascarpone, cukor a vajíčka. Šľahajte zmes pri nízkych otáčkach, kým nebude hladká, krémová a homogénna. Netreba dlho šľahať len aby sa všetko zhomogenizovalo. Pridajte škrob a kokos a premiešajte.
3. Krok
Pripravíme si plech s rozmermi 25×35 cm a vystelieme ho papierom na pečenie. Nalejte zmes čokoládového cesta do rovnomernej vrstvy vysokej približne jeden prst. Pomocou čajovej lyžičky odoberte po troche kokosového krému a porozhadzujte ho po celom povrchu cesta. Veľkou lyžicou rozdeľte zvyšnú čokoládovú zmes na vrstvu kokosového krému.
4. Krok
Plech vložte do rúry, ktorú ste si vopred predhriali a koláč s mascarpone a kokosom pečte pri 170°C asi 45 minút. Keď do koláča zapichnete špičku špajle, mala by vyjsť čistá, bez cesta. Myslím, že mi to trvalo asi 40 minút. Koláč necháme dobre vychladnúť, až potom ho môžeme porciovať.
Priemerné hodnotenie receptu
(5 / 5)
1 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
140 videní