- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- bravčové mäso
- Bravčová panenka na pomarančoch
Bravčová panenka na pomarančoch
- Kusov: 1
- Porcií: 4
- Čas Prípravy: 10min
- Varenie: 20min
- Hotové Za: 30min
- 1 bravčová panenka
- 2 pomaranče
- 2 polievkové lyžice hnedého cukru
- 150 ml vody
- 1 lyžička škrobu
- 50 ml koňaku
- 2 polievkové lyžice sójovej omáčky
- 2-3 lyžice extra panenského olivového oleja
- soľ a korenie podľa chuti
- 2-3 vetvičky rozmarínu.
Postup prípravy
1. Krok
Najprv si panenku očistíme od šliach a tuku, aby sa nám pri tepelnej úprave nestiahla. Potom ju zo všetkých strán dochutíme trochou soli a korenia. Na panvici vymastenej trochou olivového alebo slnečnicového oleja ju rýchlo opečte zo všetkých strán.
2. Krok
Panenku preložíme do inej misky s pokrievkou a udržiavame v teple. Namiesto panenky pridajte do panvice cukor, brandy a plátky pomaranča. Omáčku varte 2 minúty na miernom ohni, aby sa odparil alkohol. Potom pridajte šťavu z druhého pomaranča a sójovú omáčku. Škrob rozmiešame s trochou vody a pridáme do omáčky. Miešame, aby sa škrob dobre rozpustil, maximálne 5 minút. Panenku pridajte do omáčky spolu s malými vetvičkami rozmarínu. Panvicu prikryte a panenku varte ďalších 6-8 minút na miernom ohni.
3. Krok
K lahodnej bravčovej panenke s pomarančom môžeme pripraviť aj prílohu zo zemiakov, ryže guľatej Mánya alebo opraženej zeleniny.
Priemerné hodnotenie receptu
(0 / 5)
0 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
196 videní