Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Štafetky

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Stafetky.png
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
www.canva.com
  • Kusov: 20
  • Porcií: 20
  • Čas Prípravy: 20min
  • Varenie: 20min
  • Hotové Za: 40min
  • Na 2 pláty – plech 23/36 cm:
  • 6 stredne veľkých vaječných bielkov
  • 200 gramov cukru
  • 150 g jemne mletých lieskových orieškov
  • 50 g hladkej múky
  • 1 štipka soli
  • Na krém:
  • 6 žĺtkov
  • 500 ml mlieka
  • 50 g škrobu
  • kôra a šťava z jedného citróna
  • 200 g masla s obsahom tuku viac ako 80 %.
  • Na polevu:
  • 100 g cukru
  • 25 g kakaa
  • 200 ml vody
  • 50 g masla
  • 50 g tmavej čokolády
reklama:
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Začíname s prípravou plátov s lieskovými orieškami. Lieskovce najskôr zľahka zapečieme v rúre 10 minút pri 200°C. Potom zbavíme lieskových orieškov šupky.

2. Krok

Teplotu rúry znížime na 170°C . Do misy mixéra vložte bielky, posypte ich soľou a miešajte, kým sa nezmenia na penu. Postupne pridávame cukor, striedavo s citrónovou šťavou. Mixujeme, kým nám nevznikne tuhý sneh. Potom mixér odstavíme a pokračujeme v miešaní stierkou. Postupne pridávame mleté ​​lieskové orechy a múku. Tieto ingrediencie zapracujeme snehu krúživými pohybmi, zdola nahor.

3. Krok

Do dvoch plechov dáme papier na pečenie a rozložíme do nich lieskovo-orieškové cesto... Plechy vložíme do rúry na 15 minút, pri teplote 170°C. Necháme ich vychladnúť na papieri na pečenie.

4. Krok

Na žĺtkový krém s citrónom a maslom vymiešame v hrnci žĺtky so štipkou soli. Potom pridáme cukor a najemno nastrúhanú citrónovú kôru a miešame do peny. Pridáme mlieko, potom múku a zmes dobre premiešame.

5. Krok

Žĺtkový krém povarte s citrónom, kým nezhustne ako puding, za intenzívneho miešania. Krém prikryjeme fóliou a necháme vychladnúť. Potom do krému zapracujeme mäkké maslo ..Pridajte citrónovú šťavu. Krém necháme trochu stuhnúť.

6. Krok

Čokoládovú polevu pripravíme tak, že suroviny po veľmi dobrom premiešaní v hrnci prevaríme. Čokoládovú polevu necháme vychladnúť.

7. Krok

Krémom potrieme pláty po vychladnutí. Z plátkov krému pozdĺžne narežeme pásiky a zrolujeme ich. Potom rolky nakrájame na menšie kúsky. Rolky namáčame v čokoládovej poleve na oboch koncoch.. Ukladáme ich na tácky a pred podávaním počkáme, kým poleva stuhne.

reklama:

Priemerné hodnotenie receptu

(0 / 5)

0 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

194 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.