- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- dezert
- Koláč v pohári „Cottage cheese frezier“
Koláč v pohári „Cottage cheese frezier“
- Kusov: 4
- Porcií: 4
- Čas Prípravy: 30min
- Varenie: 0min
- Hotové Za: 30min
Suroviny
- 200 g sušienok
- 300 g mäkkého tvarohu
- 60 g práškového cukru
- 200 g jahôd
- 30 g strúhanej čokolády
- 30 ml sirupu ovocného podľa chuti
Postup prípravy
1. Krok
Mäkký tvaroh alebo mascarpone vymiešame s práškovým cukrom. Ak si dezert pripravujete vopred, budete musieť do tvarohového krému pridať 40 ml mlieka so 4 gramami želatíny zmiešanými v ňom. Toto sa robí na stabilizáciu.
2. Krok
Sušienky rozdrvte na strúhanku a dajte do pohárov - to bude základ dezertu. Nalejte sirup cez vrstvu sušienok, aby sa absorboval. Umiestnite 1 polievkovú lyžičku tvarohového krému v každej nádoby.
3. Krok
Jahody opláchnite vo vode, odrežte stopky a nakrájajte. Uložte ich na boky pohára rezom ku sklu . Zvyšné jahody nakrájajte na malé kocky a umiestnite do stredu.
4. Krok
Tvarohový krém priložíme k okrajom a uhladíme. Potom posypte čokoládovými lupienkami alebo viacfarebnými posýpkami - to je na vás .Ozdobte lístkami mäty a dezert vložte aspoň na pol hodiny do chladničky.
5. Krok
Pred podávaním môžete dezert ozdobiť čerstvým ovocím..
Priemerné hodnotenie receptu
(0 / 5)
0 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
190 videní