- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- koláče
- Orechový koláč s pomarančovým krémom
Orechový koláč s pomarančovým krémom
- Kusov: 1
- Porcií: 20
- Čas Prípravy: 30min
- Varenie: 20min
- Hotové Za: 50min
Suroviny
- Orechová piškóta :
- 4 bielka
- 200 g mletých vlašských orechov
- 150 g cukru
- 2 lyžice strúhanky
- 1 lyžica hladkej múky
- citrónová kôra
- štipka soli
- Maslový pomarančový krém:
- 200 g masla
- 150 g práškového cukru
- 1 lyžica hladkej múky
- 4 žĺtky
- 1 pomaranč
- Na ozdobu :
- 200 ml smotany na šľahanie
Postup prípravy
1. Krok
Plech (35x22 cm) vystelieme papierom na pečenie. ■ Rúru vyhrejeme na 180°C .
2. Krok
Vlašské orechy pomelieme najemno. Z bielkov vyšľaháme penu. Za stáleho šľahania postupne pridávame cukor. Šľaháme, kým nám nevznikne tuhý sneh z bielkov. V ktorom sa topí cukor. Do snehu jemne vmiešame pomleté vlašské orechy, strúhanku a múku. Cesto nalejeme na plech, jemne uhladíme. Piškótu pečieme cca. 20 minút
3. Krok
MASLOVÝ POMERANČOVÝ KRÉM. Pripravíme si vodný kúpeľ . Pomarančovú kôru nastrúhame najemno, šťavu vytlačíme a precedíme. Vaječné žĺtky a pomarančový džús dáme do misky nad vodný kúpeľ. Pridáme cukor, múku, pomarančovú kôru a soľ. Za stáleho miešania vareškou zahrievame asi 10 minút. Kým krém nezhustne.. Krém odstavte a ochlaďte na izbovú teplotu. Medzi tým niekoľkokrát premiešajte.
4. Krok
Krém dotuha vyšľaháme až tesne pred použitím. Vychladnutý krém rýchlo vyšľaháme. Potom postupne zašľaháme kúsky masla izbovej teploty. Šľahačku vyšľahám tesne pred zostavovaním zákuska.
5. Krok
Z vychladnutej piškóty opatrne stiahneme papier. Dáme ju na podnos a rovnomerne navrstvíme krém. Časť šľahačky rozotrieme na krém. Zvyšok vložte do cukrárskeho vrecka a zákusok ozdobte.. Koláčik môžeme ozdobiť kúskami pomarančov. ■ Koláč dobre vychlaďte v chladničke.
Priemerné hodnotenie receptu
(5 / 5)
2 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
156 videní