- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- zákusky
- Koláčik s vanilkovým krémom a jahodovým želé
Koláčik s vanilkovým krémom a jahodovým želé
- Kusov: 1
- Porcií: 20
- Čas Prípravy: 30min
- Varenie: 30min
- Hotové Za: 60min
Šťavnatá kakaová piškóta:
- 2 vajcia
- 80 ml oleja
- 80 ml mlieka
- 140 g bieleho jogurtu
- 160 g hladkej múky
- 40 g kakaa
- 5 g prášku do pečiva
- 3 g jedlej sódy
- štipka soli
-
Vanilkový krém:
- 2 vajcia
- štipka soli
- vanilka
- 120 g kukuričného škrobu
- 200 g cukru
- 1 l plnotučného mlieka
- 10 g želatíny (plus 100 ml vody)
-
Jahodové želé:
- 250 g jahôd
- 250 ml vody
- 100 g cukru
- 10 g želatíny (plus 100 ml vody)
-
Dekor:
- bazový kvet
Postup prípravy
1. Krok
Do misky dáme vajcia, cukor, štipku soli a šľaháme metličkou, kým sa cukor nerozpustí. Pridajte mlieko, jogurt a olej a dobre premiešajte. Potom vmiešame múku zmiešanú s kakaom, práškom do pečiva a sódou .Miešame len do spojenia, nie viac!
2. Krok
Plech (24x37 cm) vyložíme papierom na pečenie, vylejeme cesto a pečieme 15-16 minút pri 175°C vo vyhriatej rúre.
3. Krok
Medzitým sa postaráme o vanilkový krém. Želatínu dáme do misky spolu so 100 ml vody. V miske zmiešame vajcia, cukor, štipku soli, vanilku, škrob a trochu mlieka. Keď získame svetlo sfarbenú kompozíciu, prilejeme zvyšok mlieka za stáleho miešania a varíme krém, kým nezhustne. Nechajte 5 minút vychladnúť a pridajte hydratovanú a rozpustenú želatínu na 15 sekúnd v mikrovlnnej rúre. Potom nalejeme na plech cez piškótu a zarovnáme, ako najlepšie vieme. Necháme vychladnúť.
4. Krok
Teraz si pripravíme aj jahodové želé. Hydratujte želatínu vo vode (100 ml). Vložte jahody, vodu a cukor do hrnca na oheň a varte 5 minút. Miešame, kým nezískame jemné zloženie, prepasírujeme cez sitko a necháme pár minút vychladnúť. Potom vložíme hydratovanú a rozpustenú želatínu na 15 sekúnd do mikrovlnky. Keď dosiahne izbovú teplotu, nalejte ju na plech na vanilkový krém.
5. Krok
Koláčik ozdobíme bazovými kvetmi. Majú krásny vzhľad a zvláštnu vôňu. Ale ak sa vám to nepáči prizdobte si ho s čímkoľvek čo vám chutí.. Koláčik krájajte dobre nabrúseným nožom, tenkou čepeľou, ktorú po každom reze očistite vlhkou handričkou.
Priemerné hodnotenie receptu
(5 / 5)
1 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
160 videní