- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- koláče
- Tvarohový koláč s kokosovým snehom
Tvarohový koláč s kokosovým snehom
- Kusov: 1
- Porcií: 20
- Čas Prípravy: 20min
- Varenie: 1:5 hod
- Hotové Za: 1:25 hod
Krehké cesto:
300 g hladkej múky
1 ČL prášku do pečiva
100 g cukru
2 žĺtky
1 vajce
100 g masla 80 %
1 lyžica bravčovej masti
Tvarohový krém:
1 kg tučného tvarohu
1 balíček vanilkového cukru
180 g cukru
100 ml oleja
4 žĺtky
2 vajcia
1 balíček vanilkového pudingu (40 g)
750 ml mlieka
Kokosová vrstva:
6 bielkov
180 g cukru
1 lyžica gustinu
120 g kokosu
Postup prípravy
1. Krok
Mäkké cesto: múku s práškom do pečiva preosejeme do misy, pridáme cukor, maslo a masť a končekmi prstov premiešame. Nakoniec pridáme žĺtky a vajíčko. Cesto trochu hnetieme, kým nám nevznikne tuhé cesto. Cesto valčekom rozvaľkáme na veľkosť plechu (25×35 cm) a pomocou neho cesto na plech aj preložíme. Pečieme v predhriatej rúre pri teplote 180°C asi 10-15 minút. Medzitým si pripravíme tvarohový krém.
2. Krok
Tvarohový krém: do misky dáme všetky suroviny okrem mlieka. Zmes dobre premiešajte a potom pridajte mlieko. Mäkké Predpečené pečené cesto polejeme tekutou tvarohovou plnkou a plech vložíme opäť do rúry na 180°C na cca 45 minút. Ak by vám tvarohová vrstva začala hnednúť prikryte plech druhým plechom alebo alobalom..
3. Krok
10 minút pred dopečením koláča si pripravíme kokosový sneh.. v miske vymiešame penu z bielkov so štipkou soli, pridáme cukor a miešame, kým nám nevznikne tuhý a lesklý sneh Pridajte k nemu škrob a kokos. Premiešajte špachtľou, krúživými pohybmi. Kokosový sneh rozotrieme na horúci cheesecake a vložíme späť do rúry vyhriatej na 180°C asi na 15 minút.
4. Krok
Hotový koláč necháme dobre vychladnúť , a až potom, ho nakrájame..
Priemerné hodnotenie receptu
(0 / 5)
0 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
194 videní