- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- zákusky
- Banánové kocky
Banánové kocky
- Kusov: 1
- Porcií: 20
- Čas Prípravy: 20min
- Varenie: 30min
- Hotové Za: 50min
Kakaová piškóta:
5 vajec
5 lyžíc cukru
3 lyžíc oleja
4 lyžice polohrubej múky
2 lyžice kakaa
1 lyžica instantnej kávy
5-6 banánov
citrónová šťava
Krém:
500 g mascarpone
300 ml smotany na šľahačku
3 lyžice instantnej kávy
6 lyžíc práškového cukru
100 g čokolády s mletou kávou
Šľahačková vrstva:
400 ml smotany na šľahačku
2 lyžice práškového cukru
5 g granulovanej želatíny
Dekor:
strúhaná tmavá čokoláda
strúhaná biela čokoláda
Postup prípravy
1. Krok
Bielka vymiešame so štipkou soli, pridáme cukor, miešame, Kým nezískame sneh ..pridáme žĺtky zmiešané s olejom a nakoniec múku zmiešanú s kakaovým práškom a kávou. Cesto pečieme na plechu (25x35 cm) vystlanom s papierom na pečenie vo vyhriatej rúre pri teplote 180°C asi 20 minút. Pišk´tu pokvapkáme rozmixovaným 1 banánom v 2 dcl mlieka.
2. Krok
Smotanu na šľahanie vyšľaháme spolu s mascarpone, instantnou kávou a práškovým cukrom, kým nám nevznikne nadýchaný krém.
3. Krok
Na sirupom pokvapkanú piškótu poukladáme pozdĺžne prekrojené polovice banánov pokvapkané citrónovou šťavou. Krém natrieme na banány a posypeme čokoládou a mletou kávou.
4. Krok
Šľahačková vrstva: vyšľaháme smotanu na šľahačku , potom pridáme práškový cukor a nakoniec želatínu hydratovanú v 30 ml studenej vody asi 10 minút a potom ju rozpustíme, 10 sek v mikrovlnke. Ak je krém príliš tekutý, nechajte ho pár minút v chladničke a potom ho rozotrite na strúhanú čokoládu. Na vrch nastrúhame bielu a tmavú čokoládu. Zákusok dajte do chladničky aspoň na 2-3 hodiny, potom nakrájajte ostrým nožom, namáčaným v horúcej vode.
Priemerné hodnotenie receptu
(0 / 5)
0 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
202 videní