- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- slané chuťovky
- Slaninovo ananásové slimáky
Slaninovo ananásové slimáky
- Kusov: 40
- Porcií: 10
- Čas Prípravy: 60min
- Varenie: 30min
- Hotové Za: 1:30 hod
Suroviny
- Cesto :
- 25 g droždia
- 1 dcl mlieka
- 1 lyžička cukru
- 500 g hladkej múky
- 1/2 lyžičky soli
- 1 vajce
- 60 g rozpusteného masla
- 1,5 dcl kyslej smotany
- Plnka :
- 140 g kyslej smotany
- soľ a mleté čierne korenie
- 1 lyžička sušenej bazalky
- 1 lyžička sušeného oregana
- 200 g slaniny
- 1 plechovka ananásu
- 200 g nastrúhaného syra
- na vrch
- 1 lyžica mlieka 1 žĺtok
- ľanové a sezamové semienka
Postup prípravy
1. Krok
V teplom, sladkom mlieku rozmiešame droždie. Múku preosejeme so soľou, v strede urobíme jamku, vlejeme vykysnutý kvások, vajce a rozpustené maslo a začneme miesiť, potom pridáme toľko kyslej smotany, aby vzniklo stredne mäkké cesto. Cesto necháme prikryté na teplom mieste, kým nezdvojnásobí svoj objem.
2. Krok
Kyslú smotanu dochutíme soľou, korením bazalkou a oregánom. Keď cesto vykysne, rozdeľte ho na polovicu. Rozvaľkáme na pol cm hrubý obdĺžnik, potrieme kyslou smotanou, položíme na kocky nakrájanú slaninu, scedený ananás a posypeme strúhaným syrom . Potom ho zrolujte ako roládu a nakrájajte na trojuholníkové kúsky..
3. Krok
Trojuholníčky dáme na plech vystlaný papierom na pečenie, do stredu urobíme rúčkou drevenej varešky priehlbinu, potom natrieme zmesou žĺtka a mlieka a posypeme semienkami podľa vlastného výberu. Necháme podkysnúť asi 20 minút, potom pečieme v rúre vyhriatej na 180°C pekne do zlatista.
Priemerné hodnotenie receptu
(0 / 5)
0 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
138 videní