- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- hovädzie
- Hovädzia roštenka na červenom víne
Hovädzia roštenka na červenom víne
- Kusov: 8
- Porcií: 4
- Čas Prípravy: 20min
- Varenie: 1:30 hod
- Hotové Za: 1:50 hod
Suroviny
- 800 g hovädzej roštenky (alebo sviečkovej )
- soľ a mleté čierne korenie
- 1 lyžica bravčovej masti
- 600 g cibule
- 8 strúčikov cesnaku
- 1 lyžica mletej červenej papriky
- 1,5 dcl červeného vína
- 1 bobkový list
- 2 lyžice worčestrovej omáčky
Postup prípravy
1. Krok
Mäso nakrájame na 6-8 mm plátky, osolíme a okoreníme z oboch strán. V hrnci rozohrejeme tuk na strednom ohni, rezne opečieme z oboch strán na 1-2 minúty, potom mäso položíme na tanier.
2. Krok
Cibuľu ošúpeme, prekrojíme na polovice a nakrájame, dáme na zvyšný tuk, osolíme a na miernom ohni dusíme 10-15 minút. Keď sa cibuľa trochu zafarbí a splaskne, pridáme cesnak nakrájaný na malé kocky, premiešame, pár minút opekáme a dochutíme červenou paprikou.
3. Krok
Keď sa paprika opečie, vložíme späť plátky mäsa a zalejeme vínom. Pridajte 1-2 bobkové listy, pár minút povarte, aby sa odparil alkohol, dochuťte worčestrovou omáčkou a potom zalejte dostatočným množstvom vody alebo vývarom, aby boli plátky zakryté. Keď zovrú, prikryjeme ich a dusíme, kým nebude mäso mäkké. (záleží aké mäso použijete )
4. Krok
Počas varenia občas skontrolujte a v prípade potreby podlejte. Ak je vody veľa, na posledných 10-15 minút odokryte a pri trochu vyššej teplote šťavu vyduste na požadovanú konzistenciu. Môže sa jesť s dusenou ryžou guľatou Mánya, zemiakmi alebo cestovinami.
Priemerné hodnotenie receptu
(0 / 5)
0 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
348 videní