Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
You are using an outdated browser, you may experiece issues. Please upgrade your browser to improve your experience.

Sedliacky chlieb s medvedím cesnakom a záhradnými bylinkami

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Sedliacky chlieb s medvedim cesnakom a zahradnymi bylinkami.png
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
www.canva.com
  • Kusov: 1
  • Porcií: 4
  • Čas Prípravy: 1:30 hod
  • Varenie: 30min
  • Hotové Za: 2:0 hod
reklama:

Suroviny

  • 500 g preosiatej hladkej múky
  • 50 ml oleja
  • 20 g čerstvého droždia
  • lyžička cukru
  • lyžička soli
  • 300 ml srvátky
  • Poter:
  • zväzok jemne nasekaných lístkov medvedieho cesnaku
  • 1 lyžička nesekaných čerstvých byliniek
  • 3 lyžice oleja
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Vo veľkej mise zmiešajte droždie s cukrom , pridajte teplú srvátku, olej a 200 gramov preosiatej múky (z 500 gramov). Všetky ingrediencie zmiešame, vznikne nám hustejší krém. Prikryjeme utierkou a necháme 40 minút kysnúť.

2. Krok

Pridajte soľ a postupne zvyšok múky. Cesto preložíme na pomúčenú dosku a miesime 15 minút, pričom podľa potreby pridávame múku. Po 10 minútach cesto premiesime na doske asi 10-krát. Výsledkom bude elastické a hladké cesto. Vložíme späť do misy a necháme kysnúť 1 hodinu alebo kým nezdvojnásobí svoj objem.

3. Krok

Cesto vyberieme a rozdelíme na dve rovnaké časti. Asi 483 gramov/ks. Cesto vyvaľkáme do obdĺžnika, potom zvinieme do rolády . Vzniknú nám 2 rolky. Pomocou noža nakrájame na nie príliš veľké kúsky. Kúsky potrieme s nadrobno nasekaným cesnakom zmiešaným s olejom a bylinkami, potom ich uložíme do tvaru slnka vedľa seba do tortovej formy priemer 26 a necháme medzi nimi malý priestor (nakysnú ) .

4. Krok

Prikryjeme a necháme opäť kysnúť, kým cesto nezdvojnásobí svoj objem. Vložte do rúry (predhriatej) na 30 minút pri teplote 210°C alebo v závislosti od rúry, kým chlieb pekne nezhnedne.

5. Krok

Keď je chlieb hotový, vyberieme ho z rúry a potrieme zvyškom cesnaku s olejom .

reklama:

Priemerné hodnotenie receptu

(0 / 5)

0 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

259 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.