Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
You are using an outdated browser, you may experiece issues. Please upgrade your browser to improve your experience.

Mäkké zemiakové pagáčiky

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Zemiakove pagace.png
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
www.canva.com
  • Kusov: 60
  • Porcií: 10
  • Čas Prípravy: 60min
  • Varenie: 15min
  • Hotové Za: 1:15 hod
reklama:

Suroviny

  • Cesto :
  • 600 g hladkej múky
  • 1 lyžica soli
  • 500 g uvarených pretlačených zemiakov
  • 2 vajcia
  • 70 ml mlieka
  • 1 lyžička cukru
  • 20 g čerstvého droždia
  • 30 g masla
  • Na prekladanie:
  • 100 g uvarených pretlačených zemiakov
  • 100 g mäkkého masla
  • 1 vajce
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Zemiaky ošúpeme, nakrájame na kocky a uvaríme v osolenej vode. Keď sú mäkké sceďte ich , a nechajte potom pod pokrievkou ešte naparovať sa.. Potom ich pretlačíme , ale to by mali už byť vlažné nie horúce. Takto z nej odmeriame 500 gramov.

2. Krok

Do vlažného mlieka prisypeme cukor, premiešame, potom rozdrobíme droždie a zamiešame. Múku zmiešame so soľou, potom pridáme vajce, maslo a droždie, ako aj zemiaky. Rukou vymiesime rovnomerné cesto . V maslom vymastenej nádobe prikryté necháme na teplom mieste kysnúť do zdvojnásobenia.

3. Krok

Prekladanie : Maslo zmiešame so zemiakovou kašou. Cesto po vykysnutí vymiesime a potom na pomúčenej doske vyvaľkáme. Na to natrieme maslovo-zemiakovú zmes, potom ju preložíme zhora do tretiny a potom preložíme spodnou tretinou. Takto získané podlhovasté cesto otočíme doľava o 90° a opäť rozvaľkáme. Skladanie sa opakuje ešte dvakrát.

4. Krok

Po poslednom preložení cesto rozvaľkáme asi na hrúbku prsta. Vykrajujeme kolieska stredne veľkým vykrajovátkom, uložíme na plech vystlaný papierom na pečenie a potrieme rozšľahaným vajíčkom.

5. Krok

Pečieme v rúre vyhriatej na 190°C 15 minút: vrch by mal byť pekný zlatistý ..Pagáčiky sú chutné teplé ale aj studené, skladujte ich dlho v miske prikrytej utierkou.

reklama:

Priemerné hodnotenie receptu

(0 / 5)

0 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

310 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.