- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- zákusky
- Škoricový krémeš
Škoricový krémeš
- Kusov: 1
- Porcií: 20
- Čas Prípravy: 30min
- Varenie: 20min
- Hotové Za: 50min
Suroviny
- Piškóta :
- 3 vajcia
- 120 g práškového cukru
- 3 lyžice teplej vody
- 120 g hladkej múky
- 1 lyžička mletej škorice
- 1/2 lyžičky prášku do pečiva
- Vanilkový krém:
- 3 dcl mlieka
- 1 vanilkový puding
- 3 lyžice práškového cukru
- 200 g kyslej smotany
- 10 g práškovej želatíny
- 30 ml vody
- Ďalej :
- 2 dcl smotany na šľahanie
- 1 vanilkový cukor
- 2 lyžice práškového cukru
Postup prípravy
1. Krok
Rúru vyhrejeme na 180 °C, plech s rozmermi 20 * 28 cm vystelieme papierom na pečenie. Vajíčko vyšľaháme s cukrom do biela, potom za stáleho šľahania pridávame vodu, potom pridáme múku zmiešanú s práškom do pečiva a škoricou. Hmotu rovnomerne rozotrieme na plech a pečieme asi 18 - 20 minút. Urobíme test špáradlom.
2. Krok
Na krém namočíme želatínu do studenej vody, v mlieku uvaríme puding, ešte za horúca pridáme želatínu a miešame, kým sa nerozpustí, potom pridáme cukor a kyslú smotanu a dáme do chladničky stuhnúť. Potom plát piškóty prerežte na polovicu, jeden plát vložte späť do formy alebo okolo neho dajte rám na pečenie a namažte krémom.
3. Krok
Smotanu vyšľaháme s fixátorom peny, uhladíme ju na krém a potom na ňu položíme druhý piškótový plát. Dajte do chladničky na 3-4 hodiny alebo cez noc. Podávame nakrájané na kocky a posypané práškovým cukrom.
Priemerné hodnotenie receptu
(0 / 5)
0 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
270 videní