- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- koláče
- Rebarborová bábovka
Rebarborová bábovka
- Kusov: 1
- Porcií: 8
- Čas Prípravy: 30min
- Varenie: 50min
- Hotové Za: 1:20 hod
Suroviny
- 350 g rebarbory
- 200 g marcipánu
- 250 g masla
- 200 g práškového cukru
- 1 vanilkový cukor
- štipka soli
- 4 vajcia
- 250 g polohrubej múky
- 75 g solamylu
- 1 prášok do pečiva
- 4 lyžice smotany na šľahanie
- 70 g maslových sušienok (amarettini )
- 1 lyžica práškového cukru na posypanie
Postup prípravy
1. Krok
Rebarboru očistíme, umyjeme a nakrájame na 1 cm kúsky. Marcipán nastrúhame na hrubo na kuchynskom strúhadle .
2. Krok
Maslo, marcipán, cukor, vanilkový cukor a štipku soli vymiešame šľahačmi ručného mixéra do krémovej bielej farby. Po jednom pridávame vajíčka a dobre premiešame. Zmiešame preosiatu múku, zemiakový škrob a prášok do pečiva. Postupne pridávame k maslovej zmesi striedavo so smotanou na šľahanie a krátko premiešame. Pridajte nasekané sušienky a rebarboru.
3. Krok
Cesto nalejte do starostlivo vymastenej bábovkovej formy. Pečieme vo vyhriatej rúre na 180°C (plynová 2-3, teplovzdušná 160°C) na druhej priečke odspodu 50-60 minút. Asi po 45 minútach koláč podľa potreby prikryjeme papierom na pečenie.
4. Krok
Bábovku vyberte, nechajte 10 minút odpočívať vo forme na mriežke a potom vyklopte . Necháme ju vychladnúť, poprášime práškovým cukrom a podávame. Šľahačka sa k nej tiež hodí..
Priemerné hodnotenie receptu
(0 / 5)
0 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
58 videní