- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- hovězí maso
- Klasický recept na lasagne
Klasický recept na lasagne
- Kusov: 1
- Porcií: 6
- Čas Prípravy: 20min
- Varenie: 40min
- Hotové Za: 60min
Suroviny
- 250 g plátkov lazaní
- 250 g mozzarella
- 8 lyžíc strúhaného parmezánu
- Dusená mäsová zmes:
- 500 g mletého hovädzieho mäsa
- 1 lyžica rajčinového pretlaku
- 500 g paradajok vo vlastnej šťave
- olivový olej
- 1 lyžička sušeného oregána
- 1 lyžička feniklových semienok
- 2 bobkové listy
- 2 lyžice hrozienok
- soľ a mleté čierne korenie
- 1 cibuľa
- 2 strúčiky cesnaku
- Bešamel :
- 300 ml mlieka
- 1/2 lyžičky muškátového orieška
- 1 lyžica masla
- 1 lyžica hladkej múky
Postup prípravy
1. Krok
Postavte panvicu na stredný oheň, pokvapkajte trochou olivového oleja a keď je horúci, pridajte nadrobno nakrájanú cibuľu a cesnak. Za stáleho miešania smažte 3-4 minúty, kým zelenina nie je priehľadná, potom pridajte mleté hovädzie mäso. Zvýšte teplotu a za stáleho miešania varte, kým sa voda z mäsa neodparí. Pridajte paradajkovú pastu a smažte 1 minútu.
2. Krok
Pridáme pasírované paradajky, sušené oregano, bobkový list, nadrobno nakrájané hrozienka, soľ a fenikel a čierne korenie rozdrvené v mažiari. Znížte teplotu a varte - čím dlhšie, tým lepšie, ale nie menej ako pol hodiny. Na konci dusenia by v hrnci nemala zostať takmer žiadna tekutina. Ochutnajte a v prípade potreby dochuťte soľou a korením.
3. Krok
V malom hrnci rozpustíme maslo, pridáme múku a za stáleho miešania pár minút opekáme. Prilejte mlieko, šľahajte, pridajte muškátový oriešok a varte na miernom ohni 10-15 minút, kým sa bešamelová omáčka nezredukuje a mierne nezhustne, potom odstavte z ohňa. Plátky lasagní varte v osolenej vriacej vode 3-4 minúty, potom ich vylovte a vložte do studenej vody, aby sa nezlepili.
4. Krok
Spodok zapekacej misy vymastíme olivovým olejom alebo maslom a položíme prvú vrstvu plátov lasagní, ktoré sa mierne prekrývajú. Na cestoviny položte 1/4 celkového objemu duseného mäsa, nalejte naň 1/4 celkového objemu bešamelovej omáčky a rozotrite stierkou, aby sa rovnomerne rozložila. Navrch položte 1/5 celkovej mozzarelly, nastrúhanú alebo nakrájanú na tenké plátky. Navrch položte ďalšiu vrstvu cestovín a zopakujte so zvyšným ragú a omáčkou, čím vytvoríte celkom 4 vrstvy: cestoviny, ragú, bešamel, mozzarella. Po tom, čo to celé zakryjeme poslednou vrstvou cestovín, navrch položíme zvyšnú 1/5 mozzarelly a posypeme strúhaným parmezánom. Оригинал: https://arborio.ru/lasagna/#ixzz8YEkNkd5u Follow us: @arborio_ru on Twitter | arborio on Facebook
5. Krok
Vložte pekáč do rúry predhriatej na 180°C a pečte 40-45 minút. Keď lasagne vyberiete z rúry, neponáhľajte sa s ich krájaním, inak sa všetko okamžite roztečie. Namiesto toho nechajte lasagne 5-10 minút vychladnúť, potom ich pokojne nakrájajte, vyberte, naložte na taniere a pozvite všetkých k stolu!
Priemerné hodnotenie receptu
(0 / 5)
0 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
97 videní