Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Klasický recept na lasagne

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Lasagne.png
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
www.canva.com
  • Kusov: 1
  • Porcií: 6
  • Čas Prípravy: 20min
  • Varenie: 40min
  • Hotové Za: 60min
reklama:

Suroviny

  • 250 g plátkov lazaní
  • 250 g mozzarella
  • 8 lyžíc strúhaného parmezánu
  • Dusená mäsová zmes:
  • 500 g mletého hovädzieho mäsa
  • 1 lyžica rajčinového pretlaku
  • 500 g paradajok vo vlastnej šťave
  • olivový olej
  • 1 lyžička sušeného oregána
  • 1 lyžička feniklových semienok
  • 2 bobkové listy
  • 2 lyžice hrozienok
  • soľ a mleté čierne korenie
  • 1 cibuľa
  • 2 strúčiky cesnaku
  • Bešamel :
  • 300 ml mlieka
  • 1/2 lyžičky muškátového orieška
  • 1 lyžica masla
  • 1 lyžica hladkej múky
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Postavte panvicu na stredný oheň, pokvapkajte trochou olivového oleja a keď je horúci, pridajte nadrobno nakrájanú cibuľu a cesnak. Za stáleho miešania smažte 3-4 minúty, kým zelenina nie je priehľadná, potom pridajte mleté ​​hovädzie mäso. Zvýšte teplotu a za stáleho miešania varte, kým sa voda z mäsa neodparí. Pridajte paradajkovú pastu a smažte 1 minútu.

2. Krok

Pridáme pasírované paradajky, sušené oregano, bobkový list, nadrobno nakrájané hrozienka, soľ a fenikel a čierne korenie rozdrvené v mažiari. Znížte teplotu a varte - čím dlhšie, tým lepšie, ale nie menej ako pol hodiny. Na konci dusenia by v hrnci nemala zostať takmer žiadna tekutina. Ochutnajte a v prípade potreby dochuťte soľou a korením.

3. Krok

V malom hrnci rozpustíme maslo, pridáme múku a za stáleho miešania pár minút opekáme. Prilejte mlieko, šľahajte, pridajte muškátový oriešok a varte na miernom ohni 10-15 minút, kým sa bešamelová omáčka nezredukuje a mierne nezhustne, potom odstavte z ohňa. Plátky lasagní varte v osolenej vriacej vode 3-4 minúty, potom ich vylovte a vložte do studenej vody, aby sa nezlepili.

4. Krok

Spodok zapekacej misy vymastíme olivovým olejom alebo maslom a položíme prvú vrstvu plátov lasagní, ktoré sa mierne prekrývajú. Na cestoviny položte 1/4 celkového objemu duseného mäsa, nalejte naň 1/4 celkového objemu bešamelovej omáčky a rozotrite stierkou, aby sa rovnomerne rozložila. Navrch položte 1/5 celkovej mozzarelly, nastrúhanú alebo nakrájanú na tenké plátky. Navrch položte ďalšiu vrstvu cestovín a zopakujte so zvyšným ragú a omáčkou, čím vytvoríte celkom 4 vrstvy: cestoviny, ragú, bešamel, mozzarella. Po tom, čo to celé zakryjeme poslednou vrstvou cestovín, navrch položíme zvyšnú 1/5 mozzarelly a posypeme strúhaným parmezánom. Оригинал: https://arborio.ru/lasagna/#ixzz8YEkNkd5u Follow us: @arborio_ru on Twitter | arborio on Facebook

5. Krok

Vložte pekáč do rúry predhriatej na 180°C a pečte 40-45 minút. Keď lasagne vyberiete z rúry, neponáhľajte sa s ich krájaním, inak sa všetko okamžite roztečie. Namiesto toho nechajte lasagne 5-10 minút vychladnúť, potom ich pokojne nakrájajte, vyberte, naložte na taniere a pozvite všetkých k stolu!

reklama:

Priemerné hodnotenie receptu

(0 / 5)

0 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

97 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.