Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Gaštanový tunel

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Gastanovy tunel.png
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
www.canva.com
  • Kusov: 1
  • Porcií: 10
  • Čas Prípravy: 20min
  • Varenie: 20min
  • Hotové Za: 40min
reklama:

Suroviny

  • Piškóta :
  • 4 vajcia
  • 100 g cukru
  • 40 g čokolády na varenie
  • 100 g mletých vlašských orechov
  • 1 lyžica strúhanky
  • Krém:
  • 100 g masla
  • 2 lyžice práškového cukru
  • 250 g gaštanového pyré
  • 2 lyžice rumu
  • 300 ml smotany na šľahanie
  • Poleva :
  • 150 g čokolády na varenie
  • 50 g masla
  • 2 lyžice mlieka
  • 2 lyžice oleja
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh. Žĺtky vyšľaháme s cukrom do peny, pridáme rozpustenú a mierne vychladnutú čokoládu, mleté ​​vlašské orechy a strúhanku. Všetko spojíme a vareškou jemne vmiešame sneh z bielkov. Vylejeme do podlhovastej formy s rozmermi 30 x 14 cm, vopred naolejovanej a vysypanej múkou. Pečieme pri teplote 180 °C asi 20 minút. Vychladíme a nakrájame na veľkosť formy na srnčí chrbát. Formu prikryjeme priehľadnou fóliou alebo papierom na pečenie.

2. Krok

Maslo izbovej teploty dobre vyšľaháme s práškovým cukrom, pridáme gaštanové pyré a rum a všetko spojíme. Krém rozotrieme po celej forme.

3. Krok

Šľahačku poriadne vymiešame a natrieme na krém až po vrch formy. Prikryjeme piškótou a vtlačíme ju do šľahačky. Necháme pár hodín vychladnúť v chladničke, preložíme na servírovací tanier a prelejeme polevou.

4. Krok

Poleva : Suroviny roztopíme na najmenšom ohni alebo v pare, necháme trochu vychladnúť a nalejeme na koláč.

reklama:

Priemerné hodnotenie receptu

(0 / 5)

0 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

145 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.