Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Mokka karamelová prešívaná deka

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Mokka karamell deka.png
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
www.canva.com
  • Kusov: 1
  • Porcií: 20
  • Čas Prípravy: 20min
  • Varenie: 30min
  • Hotové Za: 50min
reklama:

Suroviny

  • 5 vajec
  • 200 g práškového cukru
  • 1/2 lyžičky mletej škorice
  • štipka soli
  • 125 ml oleja
  • 125 ml kávového likéru
  • 175 g polohrubej múky
  • 20 g kakaa
  • 1 prášok do pečiva
  • 80 g mletých lieskových orieškov
  • Tvarohová hmota:
  • 50 g masla
  • 60 g cukru
  • 2 vajcia
  • 250 g tvarohu
  • 20 g karamelového pudingového prášku
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Plech na pečenie (30 x 40 cm) vymastíme trochou masla. Oddeľte vajcia na cesto. Vaječné žĺtky, 100 g práškového cukru, mletú škoricu a 1 štipku soli šľahajte šľahačom 5 minút do krémovej konzistencie. Za stáleho miešania pomaly po troškách prilievame olej. Postupne prilievajte aj kávový likér. Múku s práškom do pečiva preosejeme a zmiešame s mletými orechmi a s kakaom. Z bielkov a 1 štipky soli vyšľaháme tuhý sneh. Postupne pridajte zvyšný cukor a pokračujte v šľahaní 2 minúty. Kuchynským robotom vmiešame 1/3 bielkov do žĺtkovej zmesi. Najlepšie vareškou vmiešame zvyšné bielka a múčno-orechovú zmes. Cesto rozotrieme na vymastený plech.

2. Krok

Na tvarohovú zmes vymiešame metličkou kuchynského robota (alebo šľahačmi ručného mixéra) maslo a 30 g cukru 5 minút do krémova. Vajíčka oddelíme a potom do masla po jednom dobre vmiešame žĺtky. Vmiešame tvaroh a pudingový prášok. Bielky a štipku soli vyšľaháme čistou metličkou (alebo šľahačmi ručného mixéra) na tuhý sneh. Prisypeme zvyšný cukor a šľaháme ešte 2 minúty. Do tvarohovej zmesi vmiešame 1/3 bielkov, opatrne vmiešame zvyšné bielky. Tvarohovú zmes naplníme do cukrárskeho vrecka a nastriekame šikmo na cesto v mriežkovom vzore vo vzdialenosti 3 cm.

3. Krok

Koláč pečieme v predhriatej rúre na 180 °C na strednej priečke 25-28 minút. Vyberieme z rúry a necháme na plechu na mriežke mierne vychladnúť (cca 30 minút). Poprášime kakaom alebo s práškovým cukrom a podávame. Podávame so šľahačkou a brusnicovým kompótom.

reklama:

Priemerné hodnotenie receptu

(0 / 5)

0 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

117 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.