- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- jedlá na pare
- Treska na pare a špenátové zemiaky
Treska na pare a špenátové zemiaky
- Porcií: 2
- Čas Prípravy: 15min
- Varenie: 20min
- Hotové Za: 35min
varenie na pare je nielen zdravé ale aj rýchle..
Suroviny
- treska filet
- maslo
- citrón
- soľ morská hrubozrnná
- bylinky čerstvé
- zemiaky
- špenát čerstvý
- smotana sladká
- cesnak
- soľ, mleté čierne korenie
Postup prípravy
1. Krok
tresku, alebo iný filet z ryby, osolíme a obložíme bylinkami - tymián, estragón, petržlenová vňať
2. Krok
zemiaky nakrájame na drobno a osolíme, pridáme petrželku, špenát len osolíme a dáme pariť, rybu a špenát asi 10 minút, zemiaky 20 minút
3. Krok
keď je všetko hotové špenát dochutíme pretlačeným cesnakom, mletým čiernym korením a sladkou smotanou... dobre premiešame, zemiaky roztlačíme vidličkou pridáme smotanu a maslo, dobre premiešame ale nerobíme kašu, pridáme ochutený špenát a zľahka premiešame
4. Krok
na tanieri rybu pokvapkáme citrónom, ozdobíme kúskami masla, petržlenovou vňaťou, kolieskami citrónu a pod.
Priemerné hodnotenie receptu
(5 / 5)
2 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
3178 videní