- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- koláče
- Tvarohový koláč s jahodami
Tvarohový koláč s jahodami
- Kusov: 1
- Porcií: 8
- Čas Prípravy: 30min
- Varenie: 60min
- Hotové Za: 1:30 hod
Suroviny
- 200 - 300 g čerstvých jahôd
- 500 g tvaroh
- 120 g masla
- 4 vajcia
- 120 g cukru
- 120 g polohrubej múky
- 1 lyžička vanilkového cukru
- 1 prášok do pečiva
Postup prípravy
1. Krok
Pripravte si ingrediencie. Maslo vyberte z chladničky vopred, aby stihlo zmäknúť. Tvaroh na koláč by mal byť dosť suchý . Pripravte si formu na koláč s priemerom 24 cm: vyložte ju pergamenom alebo vymastite maslom. Zapnite rúru, aby sa vyhriala na 180 °C.
2. Krok
V miske zmiešame vajcia, cukor a vanilkový cukor. Mixérom vyšľaháme do nadýchanej hustej peny. Tvaroh pretrite cez sito do samostatnej misky. Do tvarohu pridáme mäkké maslo. Tvaroh vyšľaháme s maslom do hladka. Do tvarohovo-maslovej zmesi v dvoch krokoch pridáme rozšľahané vajcia a cukor. Miešajte do hladka Preosejte tam múku (120 g je neúplný pohár s objemom 200 ml) a prášok do pečiva.
3. Krok
Miešajte, kým nezískate homogénne husté cesto. Cesto vložíme do formy a uhladíme. Jahody opláchneme a necháme chvíľu v sitku aby sa odstránila prebytočná tekutina.
4. Krok
Odstráňte z jahôd chvosty. Každú jahodu prekrojíme pozdĺžne na polovicu. Polovičky pekne položte na cesto, reznou stranou nahor.
5. Krok
Koláč pečieme v rúre predhriatej na 175°C 50-60 minút. Prepečenie skontrolujte drevenou špajdlou- mala by vychádzať zo stredu bez akýchkoľvek stôp po ceste. Ak je koláč počas pečenia zvonka veľmi zhnednutý, ale zvnútra stále surový, prikryte ho navrchu alobalom.
Priemerné hodnotenie receptu
(0 / 5)
0 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
91 videní