Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Tvarohový koláč s jahodami

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Stavnaty jahodovy.png
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
www.canva.com
  • Kusov: 1
  • Porcií: 8
  • Čas Prípravy: 30min
  • Varenie: 60min
  • Hotové Za: 1:30 hod
reklama:

Suroviny

  • 200 - 300 g čerstvých jahôd
  • 500 g tvaroh
  • 120 g masla
  • 4 vajcia
  • 120 g cukru
  • 120 g polohrubej múky
  • 1 lyžička vanilkového cukru
  • 1 prášok do pečiva
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Pripravte si ingrediencie. Maslo vyberte z chladničky vopred, aby stihlo zmäknúť. Tvaroh na koláč by mal byť dosť suchý . Pripravte si formu na koláč s priemerom 24 cm: vyložte ju pergamenom alebo vymastite maslom. Zapnite rúru, aby sa vyhriala na 180 °C.

2. Krok

V miske zmiešame vajcia, cukor a vanilkový cukor. Mixérom vyšľaháme do nadýchanej hustej peny. Tvaroh pretrite cez sito do samostatnej misky. Do tvarohu pridáme mäkké maslo. Tvaroh vyšľaháme s maslom do hladka. Do tvarohovo-maslovej zmesi v dvoch krokoch pridáme rozšľahané vajcia a cukor. Miešajte do hladka Preosejte tam múku (120 g je neúplný pohár s objemom 200 ml) a prášok do pečiva.

3. Krok

Miešajte, kým nezískate homogénne husté cesto. Cesto vložíme do formy a uhladíme. Jahody opláchneme a necháme chvíľu v sitku aby sa odstránila prebytočná tekutina.

4. Krok

Odstráňte z jahôd chvosty. Každú jahodu prekrojíme pozdĺžne na polovicu. Polovičky pekne položte na cesto, reznou stranou nahor.

5. Krok

Koláč pečieme v rúre predhriatej na 175°C 50-60 minút. Prepečenie skontrolujte drevenou špajdlou- mala by vychádzať zo stredu bez akýchkoľvek stôp po ceste. Ak je koláč počas pečenia zvonka veľmi zhnednutý, ale zvnútra stále surový, prikryte ho navrchu alobalom.

reklama:

Priemerné hodnotenie receptu

(0 / 5)

0 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

91 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.