- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- zákusky
- Dvojčokoládové jahodové brownies
Dvojčokoládové jahodové brownies
- Kusov: 1
- Porcií: 15
- Čas Prípravy: 20min
- Varenie: 25min
- Hotové Za: 45min
Suroviny
- 150 g masla
- 200 g tmavej čokolády
- 250 g práškového cukru
- 1 lyžica kakaa
- štipka soli
- 1 lyžička vanilkového extraktu
- 2 vajcia
- 1 žĺtok
- 90 g hladkej múky
- Krém:
- 250 g jahôd
- 350 g tmavej čokolády
- 250 ml smotany na šľahanie
- 2 lyžice masla
Postup prípravy
1. Krok
Maslo a tmavú čokoládu spolu zohrejeme nad parou. Potom odstavíme a necháme mierne vychladnúť.. Pridajte vajce a žĺtok, práškový cukor, kakaový prášok, štipku soli a vanilku a dôkladne premiešajte. Nakoniec môžeme pridať múku a po dôkladnom premiešaní vložíme do štvorcovej tortovej formy vystlanej papierom na pečenie. Pečieme vo vyhriatej rúre na 180°C cca. 25 minút. Vyberieme z rúry a necháme vo forme vychladnúť.
2. Krok
Krém: Na vychladnutý brownie nakrájajte jahody. Na krém zohrejte smotanu a maslo na strednom ohni, kým nezačne pekne bublať. Horúcou smotanovou zmesou zalejeme čokoládou a necháme 1-2 minúty roztopiť. Potom krém miešajte, kým nezostanú žiadne hrudky. Nechajte vychladnúť do vlažného tepla a potom nalejte na kúsky jahôd, aby ste ich zakryli. Odložíme na hodinu a pol do chladničky, aby krém na brownie úplne stuhol. Podávame nakrájané s čerstvými jahodami.
Priemerné hodnotenie receptu
(0 / 5)
0 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
86 videní