- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- zákusky
- Švajčiarska roláda s jahodovou šľahačkou
Švajčiarska roláda s jahodovou šľahačkou
- Kusov: 1
- Porcií: 12
- Čas Prípravy: 20min
- Varenie: 10min
- Hotové Za: 30min
Suroviny
- Piškóta :
- 4 vajcia
- 1 žĺtok
- 70 g cukru
- 1 vanilkový cukor
- 1 lyžička citrónovej kôry
- 80 g hladkej múky
- na hrot noža prášok do pečiva
- Krém :
- 300 ml smotany na šľahanie
- 2 balíky vanilkového cukru
- 1 stužovač šľahačky
- 500 g jahody
Postup prípravy
1. Krok
Na prípravu lahodnej švajčiarskej rolády s jahodovou šľahačkou vyšľaháme v miske ručným mixérom vajcia so žĺtkami, cukrom, vanilkovým cukrom a citrónovou kôrou do nadýchanej hmoty. Zmiešame hladkú múku s práškom do pečiva, preosejeme na vajcovú zmes a vareškou opatrne primiešame, kým nevznikne jednotné cesto ..
2. Krok
Piškótovú zmes rozotrieme na plech (cca 30 x 35 cm) vystlaný papierom na pečenie a rovnomerne rozotrieme. Plech vložíme do stredu vyhriatej rúry a pečieme pri 200 °C hornom a spodnom ohreve asi 10 minút, kým piškóta nie je zlatistá. Upečenú piškótu vyklopíme na čistý papier na pečenie a papier na na ktorom sa piškóta piekla opatrne odlepíme.
3. Krok
Šľahačku vyšľaháme s cukrom, vanilkovým cukrom a so stužovačom , kým sa nevytvoria tuhé špičky. Opatrne vložíme umyté a nakrájané jahody.
4. Krok
Teraz na piškótu rovnomerne rozotrieme jahodový krém, pričom necháme okraj voľný. Potom pomocou papiera na pečenie opatrne zrolujte piškótu z dlhšej strany, kým vám nevznikne pekná roláda. Položte švajčiarsku rolku s jahodovou šľahačkou na servírovací tanier, ozdobte čerstvými jahodami a podľa potreby poprášte práškovým cukrom. Nakrájajte na plátky a ihneď podávajte.
Priemerné hodnotenie receptu
(0 / 5)
0 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
89 videní