- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- sterilizujeme
- Marhuľový sirup
Marhuľový sirup
- Kusov: 2
- Porcií: 2
- Čas Prípravy: 10min
- Varenie: 20min
- Hotové Za: 30min
Suroviny
- 1 kg marhúľ
- 1 l vody
- 200 g cukru
- 250 g želírovacieho cukru 2:1
- 1,5 lyžičky kyseliny citrónovej
Postup prípravy
1. Krok
Ak chcete pripraviť marhuľový sirup , začnite sterilizovaním sklenených fliaš vriacou vodou a nechajte ich odtiecť. Potom marhule umyjeme, odkôstkujeme a nakrájame na hrubšie kúsky.
2. Krok
Nalejte vodu do hrnca s kyselinou citrónovou a priveďte do varu. Pridajte kúsky marhúľ, znova priveďte do varu, potom vypnite oheň a nechajte ingrediencie prikryté lúhovať 10 minút. Potom tyčovým mixérom rozmixujte najemno.
3. Krok
Marhuľové pyré precedíme cez jemné sitko do misky, potom prelejeme späť do hrnca a položíme na sporák. Vmiešajte cukor a priveďte späť do varu, varte na miernom ohni asi päť minút a nechajte cukor úplne rozpustiť za častého miešania.
4. Krok
Horúci sirup odstavte z ohňa a ihneď nalejte do priložených fliaš až tesne pod okraj a dôkladne ich uzavrite. Otočte hore dnom a nechajte vychladnúť.
Priemerné hodnotenie receptu
(0 / 5)
0 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
100 videní