Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Marhuľový likér

Kuchyňa:
Chod:
Náročnosť:
reklama:
Marhulovy liker.png
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
www.canva.com
  • Kusov: 1
  • Porcií: 2
  • Čas Prípravy: 20min
  • Varenie: 0min
  • Hotové Za: 20min
reklama:

Suroviny

  • 2 kg marhúľ
  • 1 liter vodky
  • 200 g cukru
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Na výrobu marhuľového likéru najskôr umyte marhule, prekrojte ich na polovice a odstráňte jadierka.

2. Krok

Desať jadierok rozklepte a mandle vložte dovnútra do veľkých pohárov spolu s kúskami ovocia. Medzi marhule nasypeme niekoľko vrstiev cukru.

3. Krok

Teraz zatvorte poháre a dobre pretrepte, kým sa cukor nerozdelí všade. Potom zaváracie poháre vložíme do chladničky asi na pol hodiny.

4. Krok

Potom poháre vyberte, otvorte a na ovocie nalejte pálenku, pričom poháre zalejte až po horný okraj, aby boli všetky marhule úplne pokryté pálenkou.

5. Krok

Poháre opäť uzavrite a umiestnite na chladné a tmavé miesto aspoň na osem týždňov. Po uplynutí času poháre otvoríme a likér prelejeme cez sitko, pričom ovocie odložíme bokom. Potom likér znova prelejte cez jemnú gázu, aby ste scedili aj posledné zvyšky.

6. Krok

Nalejte likér do peknej fľaše a ovocie podávajte alebo skladujte vo vhodných nádobách.

reklama:

Tip na recept

Plody marhuľového likéru chutia najmä so zmrzlinou alebo zapečené do koláča. Samotný likér si môžete vychutnať teplý alebo studený a je tiež skvelým darčekom pre priateľov.

Priemerné hodnotenie receptu

(0 / 5)

0 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

77 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.