- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- koláče
- Makové rohlíky
Makové rohlíky
- Kusov: 38
- Porcií: 38
- Čas Prípravy: 30min
- Varenie: 15min
- Hotové Za: 45min
Suroviny
- 275 g hladkej múky
- 50 g práškového cukru
- štipka soli
- 225 g masla
- 225 g mascarpone
- 100 g mletého maku
- 100 ml mlieka
- 25 g cukru
- 1 lyžička kakaa
- 1/2 lyžičky jemne nastrúhanej citrónovej kôry
- práškový cukor na posypanie
Postup prípravy
1. Krok
Na cesto zmiešame v miske múku, práškový cukor a štipku soli. Pridajte maslo a mascarpone. Hákom na cesto alebo prstami vymiesime mrveničku. Cesto položíme na pracovnú dosku a rýchlo vymiesime na hladkú guľu. Len tak krátko, aby cesto držalo pohromade! Cesto rozdeľte na štvrtiny a z každej časti vytvarujte okrúhly plochý kus cesta. Zabaľte do potravinovej fólie a nechajte chladiť aspoň 2 hodiny.
2. Krok
Medzitým na plnku v hrnci zmiešame mletý mak, mlieko, cukor, kakao a citrónovú kôru a privedieme do varu. Potom hrniec odstavíme z ohňa a prikrytú zmes necháme vylúhovať. Medzitým si predhrejeme rúru na 180 stupňov (teplovzdušnú na 160 stupňov). Dva plechy vystelieme papierom na pečenie.
3. Krok
Každú časť cesta rozvaľkáme na pomúčenej doske na asi 26 cm kruh (ako šablónu použijeme okraj formy alebo pokrievku na veľký hrniec). Každý kruh nakrájajte na 12 kusov koláča. Na vrch dáme lyžičku makovej plnky a od širšieho konca zvinieme do malých rožkov. Umiestnite na plechy. Pečieme na strednej priečke asi 15 minút do zlatista. Rožky posypeme práškovým cukrom.
Priemerné hodnotenie receptu
(0 / 5)
0 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
49 videní