Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Mramorová bábovka s vaječným likérom

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Likeroca babovka.jpg
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
www.canva.com
  • Kusov: 1
  • Porcií: 8
  • Čas Prípravy: 30min
  • Varenie: 60min
  • Hotové Za: 1:30 hod
reklama:

Suroviny

  • 250 g mäkkého masla
  • 200 g cukru
  • 1 vanilkový cukor
  • štipka soli
  • 6 vajec
  • 120 ml vaječného likéru
  • 200 g polohrubej múky
  • 100 g kukuričného škrobu
  • 2,5 lyžičky prášku do pečiva
  • 50 g kakaa
  • 120 ml vaječného likéru
  • práškový cukor
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Na prípravu jemnej mramorovej bábovky z vaječného likéru si predhrejte rúru na 180 °C (horný/spodný ohrev) a formu na bábovku (približne 26 cm) vymastite maslom. Formu zľahka poprášime múkou, aby sa bábovka neprilepila .

2. Krok

Na cesto vyšľahajte mäkké maslo s cukrom, vanilkovým cukrom a štipkou soli do krémova. Po jednom pridávame vajíčka a každé vajíčko dobre šľaháme aspoň 30 sekúnd. Potom do zmesi vmiešame vaječný likér. V samostatnej miske zmiešame múku, kukuričný škrob a prášok do pečiva a zmes preosejeme k maslovo-vaječnej zmesi. Krátko, ale dôkladne premiešame.

3. Krok

Na tmavé cesto zmiešame kakao na pečenie s vaječným likérom, aby vznikla viskózna zmes. Z cesta odoberieme asi tretinu a vmiešame kakaovú zmes.

4. Krok

Teraz striedavo plňte svetlé a tmavé cesto do pripravenej bábovkovej formy. Cesto môžete jemne pomramorovať vidličkou, aby ste vytvorili typický mramorový vzor. Pečieme v predhriatej rúre asi 55-60 minút. Urobte test špáradlom, aby ste sa uistili, že je koláč prepečený. Po upečení necháme 10 minút odpočívať vo forme, než ju opatrne vyklopíme a necháme úplne vychladnúť. Ak chcete, poprášte práškovým cukrom a vychutnajte si ju.

reklama:

  TIP :
Zmiešajte 4 lyžíc vaječného likéru s 8 lyžicami práškového cukru, aby ste vytvorili hladkú, viskóznu polevu a použite ju na preliatie bábovky ..

Priemerné hodnotenie receptu

(0 / 5)

0 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

64 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.