- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- Chlieb so sušenými paradajkami a olivami
Chlieb so sušenými paradajkami a olivami
- Kusov: 2
- Čas Prípravy: 20min
- Varenie: 35min
- Hotové Za: 3:0 hod
variácií na chlieb je nepreberné množstvo..
Suroviny
- 350g múka hladká
- 100g múka špaldová celozrnná
- 50g ovsené vločky
- 350ml voda vlažná
- 1/2 kocky droždia
- 1KL soľ
- paradajky sušené
- olivy
- bazalka čerstvá
Postup prípravy
1. Krok
hladkú múku, špaldovú múku a ovsené vločky dáme do misky, do stredu rozmrvíme droždie a nalejeme trochu vlažnej vody. Necháme vzísť kvások. Pridáme zvyšok vody, soľ a zamiesime cesto.
2. Krok
cesto prikryjeme a necháme vykysnúť, asi za hodinu ho premiesime a znova necháme kysnúť zhruba hodinu... potom cesto vyklopíme na dosku, rukou roztiahneme a na vrch poukladáme olivy, sušené rajčiny a bazalku... ja mám bazalku tiež naloženú v oleji, ale môže byť aj čerstvá aj sušená. Pokvapkáme trochou oleja zo sušených paradajok
3. Krok
cesto zavinieme ako keď sa robia oškvarkové pagáče a necháme 15 minút podkysnúť... potom už len upravíme tvar, čiže rohy zavinieme pod cesto tak, aby sme dostali tvar bochníka a dáme na pekáč, ja som použila tortovú formu, tá chlieb pri pečení nepustí a bude mať pekný guľatý tvar. Formu dobre vymastíme aby mal chlieb peknú kôrku aj zo spodu, prikryjeme utierkou a necháme cca 20 minút podkysnúť
4. Krok
vykysnutý chlieb potrieme vodou do ktorej sme pridali trochu oleja a dáme piecť do rúry vyhriatej na 250°C, ihneď stíšime na 200°C a pečieme asi 30-35 minút záleží to samozrejme od veľkosti chleba, ja som robila dva malé, tie sú rýchlejšie upečené. Asi v polovici pečenia som dala dole obruč z formy aby sa pekne upiekli aj boky. Upečený, ešte horúci chlieb dáme na mriežku a potrieme studenou vodou aby sa pekne leskol.
Priemerné hodnotenie receptu
(5 / 5)
3 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
5557 videní