Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
You are using an outdated browser, you may experiece issues. Please upgrade your browser to improve your experience.

Voňavá rýchlovka z čerstvých alebo sušených húb

reklama:
Voňavá rýchlovka z čerstvých alebo sušených húb
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
Voňavá rýchlovka z čerstvých alebo sušených húb Foto: depositphotos.com
  • Kusov: 1
  • Porcií: 4
  • Čas Prípravy: 10min
  • Varenie: 20min
  • Hotové Za: 30min

Slovensko sa pýši bohatou tradíciou zberu húb a ponúka rozmanité spôsoby ich prípravy. V tomto recepte máte možnosť využiť čerstvé lesné huby, hlivu ustricovú zakúpenú v obchode alebo sušené huby, ktoré je potrebné pred použitím namočiť.

Výborné jedlo, ktoré zasýti a je jednoduché na prípravu.

reklama:

Suroviny

  • 250 g lesných alebo sušených húb
  • 200 g hlivy ustricovej
  • 1 plná lyžica domácej masti
  • 2 kusy cibule
  • 1 strúčik cesnaku
  • 1 lyžička rajčinového pretlaku
  • 1 lyžica mletej sladkej papriky
  • 2 štipky celého kmínu
  • 2 bobkové listy
  • 1 lyžička majoránky
  • 1 lyžička soli
  • 1 lyžička čierneho korenia
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

V hlbokej panvici rozpustite masť a na ňom orestujte nahrubo nakrájanú cibuľu, kým nezíska zlatistú farbu. Potom pridajte nasekaný cesnak a pokračujte v smažení, kým sa zmes neprejavia príjemné arómy.

2. Krok

Následne do panvice vložte rajčinový pretlak a mletú papriku. Potom pridajte nakrájané lesné huby a hlivu ustricovú. Osoľte, okoreňte a posypte celým kmínom. Do zmesi pridajte bobkové listy a všetko zalejte vodou alebo vývarom (asi 150 ml, keďže huby uvoľnia ďalšiu tekutinu počas dusenia).

3. Krok

Ak sa rozhodnete použiť sušené huby, nezabudnite ich predtým namočiť do vody a túto vodu pridať do omáčky.

4. Krok

Nechajte zmes dusiť približne 20 minút. Počas tejto doby sa huby zjemnia a vytvorí sa chutná šťava. Guláš dochuťte soľou a sušenou majoránkou podľa vlastnej chuti. Servírujte ho s čerstvým pečivom alebo knedľou.

reklama:

Tento recept na hubový guláš sa vyznačuje výnimočnou chuťou a textúrou, najmä vďaka hlive, ktorá dodáva jedlu potrebnú pevnosť. Ak namiesto masti zvolíte olej, pripravíte skvelé jedlo aj pre vegánov a BOSORKA príchuť do jedálriánov.

Priemerné hodnotenie receptu

(0 / 5)

0 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

98 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.