Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Vláčna jablková bábovka s dokonalou polevou

Kuchyňa:
Chod:
Náročnosť:
reklama:
Vláčna jablková bábovka s dokonalou polevou
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
Vláčna jablková bábovka s dokonalou polevou Foto: depositphotos.com
  • Kusov: 1
  • Porcií: 8
  • Čas Prípravy: 10min
  • Varenie: 60min
  • Hotové Za: 1:10 hod

Keď pečiete túto bábovku, určite si nezabudnite zavrieť okná. Jej vôňa je tak lákavá, že sa o ňu budete chcieť podeliť len s tými najbližšími. Ak ste sa rozhodli uchovať si túto pochúťku len pre seba, je to úplne pochopiteľné. Vďaka jablkám bude bábovka úžasne jemná a orechy jej dodajú príjemnú chrumkavosť.

reklama:

Suroviny

  • Na cesto:
  • 1/3 kocky masla
  • 1/2 hrnčeka kryštálového cukru
  • štipka soli
  • 1 lyžička škorice
  • 2 vajcia
  • 1 kelímok kyslej smotany
  • 1,5 hrnčeka hladkej múky
  • 1 lyžička prášku do pečiva
  • 2 jablká
  • 1 hrsť hrozienok namočených v rume
  • 1 hrsť nasekaných orechov
  • 2 lyžice hrubej múky na vysypanie formy
  • Na polevu:
  • 1/2 hrnčeka práškového cukru
  • 1,5 lyžičky rumu
  • 1/2 lyžičky instantnej kávy
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Použite hrnček s objemom 250 ml na odmeranie surovín. Zmäknuté maslo (približne tretinu kocky 250 g) dobre vymiešajte s cukrom, soľou a škoricou. Môžete pridať aj vanilkový extrakt, ak máte chuť. Potom vmiešajte vajcia a kyslú smotanu.

2. Krok

Jablká nastrúhajte na hrubo (môžete ich nechať aj so šupkou). Do vymiešanej zmesi pridajte múku, prášok do pečiva, nastrúhané jablká, rumom nasiaknuté hrozienka a nasekané orechy.

3. Krok

Cesto prelejte do menšej formy, ktorú ste predtým vymastili a posypali hrubou múkou (prípadne strúhankou). Pečte v predhriatej rúre na 175 °C približne jednu hodinu, alebo kým špajdľa zapichnutá do cesta nevyjde suchá. Po upečení nechajte bábovku 10 minút vychladnúť vo forme, potom ju opatrne vyklopte.

4. Krok

Na polevu zmiešajte kávu s troškou rumu, pridajte práškový cukor a podľa potreby dorieďte niekoľkými kvapkami vody. Počkajte kým poleva stuhne, a potom ňou prelejte vychladnutú bábovku.

reklama:

Výborná kombinácia, ktorá si vás získa

Priemerné hodnotenie receptu

(0 / 5)

0 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

56 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.