- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- cesto
- Tekvicové noky
Tekvicové noky
- Kusov: 100
- Porcií: 5
- Čas Prípravy: 20min
- Varenie: 10min
- Hotové Za: 30min
Suroviny
- 300 g tekvice (Hokkaido )
- 2 lyžice masla
- 150 g ricotta
- 2 vajcia
- 200 g polohrubej múky
- štipka muškátového orieška
- soľ a korenie podľa chuti
Postup prípravy
1. Krok
Na tekvicové halušky nakrájame tekvicu Hokkaido na malé kúsky. Vložte do vysokej nádoby a tyčovým mixérom rozmixujte najemno. Maslo rozpustíme, odstavíme z ohňa a necháme vychladnúť. Tekvicové pyré, ricottu a vajcia vymiešame na zmes a postupne vmiešame múku. Pridáme vychladnuté maslo a dobre premiešame. Dochutíme muškátovým orieškom, soľou a korením. Necháme asi 30 minút odležať v chladničke.
2. Krok
V hrnci privedieme do varu osolenú vodu. Zo zmesi cesta polievkovými lyžicami tvarujte halušky a pridávajte ich do jemne vriacej vody. Tekvicové halušky necháme na miernom ohni variť niekoľko minút, kým nevyplávajú na povrch. Halušky scedíme a necháme odkvapkať.
Tip: Podávajte s rozpusteným maslom a nastrúhaným parmezánom
Priemerné hodnotenie receptu
(0 / 5)
0 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
32 videní