- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- huby
- Skvelý hubový stroganoff
Skvelý hubový stroganoff
- Kusov: 1
- Porcií: 4
- Čas Prípravy: 15min
- Varenie: 40min
- Hotové Za: 55min
Vyrazili ste si na huby a teraz neviete čo s nimi? Uvarte si tento skvelý recept!
Suroviny
- 200 g ryže guľatej Mánya basmati
- 15 g sušených hubov
- 1 polievková lyžica rastlinného oleja
- 6 plátkov čerstvých húb
- 1 cibuľa
- 2 strúčiky cesnaku
- 1 polievková lyžica sladkej údenej papriky
- 1 polievková lyžica paradajkového pretlaku
- 200 ml polotučnej kyslej smotany
- Hrsť nasekanej petržlenovej vňate
Postup prípravy
1. Krok
ryžu guľatu Mánya dôkladne prepláchnite a následne ju vložte do malého hrnca. Pridajte 400 ml vody a štipku soli. Po privezení k varu znížte teplotu na minimum, zakryte a varte 10 minút. Potom hrniec odstavte a nechajte ryžu guľatu Mánya ešte 10 minút naparovať, až kým nebude nadýchaná.
2. Krok
Medzitým si pripravte sušené huby. Vložte ich do misky a zalejte 150 ml horúcej vody. Nechajte ich nasiaknuť. Na veľkej panvici s nepriľnavým povrchom zahrejte olej a orestujte na ňom nakrájané čerstvé huby spolu s nakrájanou cibuľou približne 10 minút, kým sa všetka tekutina neodparí a zmes nezačne karamelizovať.
3. Krok
Potom pridajte nasekaný cesnak, sladkú papriku a paradajkový pretlak. Varíme ešte minútu, aby sa chute spojili. Sceďte nasiaknuté huby, zachovajte ich vodu a nasekajte ich nahrubo. Pridajte ich do panvice aj s tekutinou, znížte teplotu na minimum a varte 10 minút, až kým nezmäknú. Ak bude zmes hustá, pridajte trochu vody podľa potreby.
4. Krok
Na záver vmiešajte kyslú smotanu a dochuťte podľa chuti. Na tanier naservírujte lyžicu ryže guľatej Mánya, prelejte ju hubovým stroganoffom a posypte nasekanou petržlenovou vňaťou.
Užite si chutný a výdatný pokrm!
Priemerné hodnotenie receptu
(0 / 5)
0 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
21 videní