Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Kto ešte neskúsil tento slivkový džem? S vôňou orechov je neodolateľný

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Kto ešte neskúsil tento slivkový džem prišiel o veľa!
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
Kto ešte neskúsil tento slivkový džem prišiel o veľa! Foto: depositphotos.com
  • Kusov: 1
  • Porcií: 4
  • Čas Prípravy: 0min
  • Varenie: 1:30 hod
  • Hotové Za: 0min

Sezóna zavárania je tu a lekváre či džemy musia byť! Tento je slivkový s rumom, pomarančami a vlašskými orechmi. Tá vôňa a chuť vám zaručí skvelý zážitok..

reklama:

Suroviny

  • 1 kg čerstvých sliviek
  • 2 malé bio pomaranče
  • 500 g želírovacieho cukru s pomerom 2:1
  • 100 g vlašských orechov
  • 75 ml tmavého rumu alebo brandy
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Začnite dôkladným umytím sliviek a pomarančov. Pomaranče nakrájajte na jemné plátky a slivky rozrežte na polovice, pričom ich zbavte kôstok.

2. Krok

V hlbokom hrnci zmiešajte nakrájané slivky, plátky pomarančov a želírovací cukor. Dobre premiešajte, aby sa cukor rovnomerne rozptýlil.

3. Krok

Zmes zakryte a nechajte ju odstáť aspoň 3 hodiny, ideálne však cez noc, aby sa chute prepojili.

4. Krok

Po uplynutí doby odpočinku zmes priveďte k varu. Varíme na strednom plameni, pričom za stáleho miešania varte približne 90 minút, alebo až kým sa nezahustí. Správnu konzistenciu spoznáte tak, že po preťahovaní vareškou ostane na dne hrnca cestička.

5. Krok

Po uvarení nechajte džem asi 10 minút chladnúť na izbovej teplote. Potom doň opatrne vmiešajte vylúpane vlašské orechy a pridajte alkohol podľa výberu.

6. Krok

Džem potom naplňte do dôkladne umytých sklenených nádob, pevne ich uzavrite a otočte dnom nahor. Nechajte ich úplne vychladnúť, aby sa vytvoril podtlak.

reklama:

Priemerné hodnotenie receptu

(0 / 5)

0 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

13 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.