- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- Chrumkavé hubové rezne
Chrumkavé hubové rezne
- Porcií: 4
- Čas Prípravy: 15min
- Varenie: 10min
- Hotové Za: 25min
Ak máte radi klasické rezne, ale chcete vyskúšať niečo sezónne a originálne, určite sa pozrite na lesné huby. Chrumkavé hubové rezne v sebe spájajú dokonalú kombináciu zlatistého obalu a jemnej chuti čerstvých húb. Ak nemáte možnosť ísť do lesa alebo ste zmeškali ich sezónu, môžete použiť aj veľké šampiňóny..
Suroviny
- 500 g lesných húb
- 2 kusy vajec
- 100 g hladkej múky
- 150 g strúhanky
- 50 g strúhaného parmezánu
- 1 lyžička sladkej papriky
- 1 lyžička sušeného oregana
- štipka soli
- štipka čierneho korenia
- 200 ml oleja na vyprážanie
- 2 lyžice nasekanej petržlenovej vňate
- Dip:
- 200 g majonézy
- 1/2 lyžičky sušeného chili
- 1 lyžička citrónovej šťavy
Postup prípravy
1. Krok
Príprava húb: Húb dôkladne umyte a ak sú väčšie, nakrájajte ich na plátky s hrúbkou približne 1 cm. Pripravte si tri misky: do prvej dajte múku, do druhej rozšľahané vajcia so štipkou soli a korenia a do tretej zmiešajte strúhanku s nastrúhaným parmezánom, paprikou a oreganom.
2. Krok
Obaľovanie húb: Každý kúsok huby najprv obaľte v múke, potom ponorte do vajíčka a nakoniec obaľte v strúhanke s parmezánom. Pre extra chrumkavosť môžete celý proces zopakovať.
3. Krok
Smaženie: V panvici s hlbokým dnom rozohrejte olej. Rezné smažte z oboch strán, kým nezískajú zlatistú farbu, čo zvyčajne trvá asi 2–3 minúty na každej strane, kým nie sú pekne chrumkavé. Hubové rezne podávajte posypané nasekanou petržlenovou vňaťou a s dipom, ktorý pripravíte zmiešaním majonézy, štipky chili a citrónovej šťavy.
Pre obohatenie receptu môžete do strúhanky pridať sezamové semienka alebo rozdrvené kukuričné lupienky, čo dodá jedlu zaujímavú chuť a textúru.
Tento recept určite obohatí váš jedálniček a prinesie do neho sviežosť a chuť prírody!
Priemerné hodnotenie receptu
(0 / 5)
0 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
108 videní