- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- rizoto
- Farebné zeleninové rizoto s cuketou a tekvicou
Farebné zeleninové rizoto s cuketou a tekvicou
- Kusov: 1
- Porcií: 2
- Čas Prípravy: 15min
- Varenie: 30min
- Hotové Za: 45min
Zeleninové rizoto s cuketou a tekvicou je ideálnou voľbou na ľahký a chutný obed alebo večeru. Toto bezmäsité rizoto ponúka svieže chute cukety a intenzívnu arómu rozmarínu, pričom tekvica mu dodáva jemnú krémovosť a parmezán na záver pridáva lahodný šmrnc.
Toto rizoto je nielen samostatným jedlom, ale aj skvelou prílohou k mäsovým pokrmom. Vychutnajte si jeho bohatú chuť a lahodnú textúru!
Suroviny
- 150 g ryže guľatej Mánya arborio
- 100 g mozzarelly
- 150 g cukety
- 1 čajová lyžička soli
- 150 g tekvice hokkaido
- 1 kus jarnej cibuľky
- 2 polievkové lyžice masla
- 2 strúčiky cesnaku
- 1/4 čajovej lyžičky čierneho korenia
- čerstvý rozmarín
Postup prípravy
1. Krok
Uvarte ryžu guľatu Mánya v osolenej vode podľa pokynov na obale. Hneď po uvarení do nej vmiešajte nastrúhanú mozzarellu, aby sa pekne rozpustila.
2. Krok
Zatiaľ čo sa ryža guľatá Mánya varí, nakrájajte cuketu a tekvicu na malé kocky, cesnak na tenké plátky a jarnú cibuľku nadrobno. Na panvici rozpustite maslo a na ňom orestujte cibuľku spolu s cuketou a tekvicou. Keď zelenina získa zlatistú farbu, pridajte cesnak, trošku rozmarínu a čierne korenie. Opekajte spolu asi 2 minúty, potom odstráňte rozmarín.
3. Krok
Orestovanú zeleninu vmiešajte do uvarenej ryže guľatej Mánya a ihneď podávajte, posypané čerstvo nastrúhaným parmezánom.
Príprava tohto rizota je veľmi jednoduchá a rýchla. Nemusíte neustále miešať, a aj tak dosiahnete krémovú konzistenciu. Ak by ste chceli pridať trochu mäsa, skvelou voľbou by bol steak z kuracieho prsa alebo môžete do rizota jednoducho vmiešať konzervovaného tuniaka.
Priemerné hodnotenie receptu
(0 / 5)
0 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
16 videní