Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
You are using an outdated browser, you may experiece issues. Please upgrade your browser to improve your experience.

Vynikajúci hubový závin

Kuchyňa:
Náročnosť: ,
reklama:
Vynikajúci hubový závin
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
Vynikajúci hubový závin Foto: depositphotos.com
  • Kusov: 1
  • Čas Prípravy: 40min
  • Varenie: 20min
  • Hotové Za: 60min

Sezóna húb je tu a je čas ju využiť naplno! Pripravte si lahodný závin so slaninou, ktorý sa rýchlo pripraví, je chrumkavý a voňavý po čerstvých bylinkách.

reklama:

Suroviny

  • 300 g lístkového cesta
  • 1 vajce na potretie
  • 2 hrnčeky čerstvých alebo sušených húb
  • 1 cibuľa
  • 8 vetvičiek tymiánu
  • 1 čajová lyžička drveného kmínu
  • 1 polievková lyžica masla
  • 100 g anglickej slaniny
  • 8 sušených paradajok v oleji
  • Soľ a čierne korenie podľa chuti
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Príprava surovín: Nakrájajte čerstvé huby na plátky, slaninu na malé kocky, sušené paradajky na prúžky a cibuľu na tenké kolieska.

2. Krok

Smaženie: V panvici rozohrejte maslo a pridajte cibuľu, slaninu a huby. Orestujte všetko dohromady. Keď sa zmes začne voňať, pridajte drvený kmín a nechajte ho rozvoňať. Následne vmiešajte nasekaný tymián a sušené paradajky. Dochutíte soľou a korením. Nechajte zmes chvíľu vychladnúť.

3. Krok

Príprava cesta: Vyvaľkajte lístkové cesto na obdĺžnik o rozmere približne 20 × 30 cm. Potom ho položte na plech s papierom na pečenie.

4. Krok

Naplnienie: Na cesto rovnomerne rozložte hubovú zmes, pričom okraje cesto ponechajte voľné.

5. Krok

Zabalenie: Opatrne cesto zaviňte a okraje pevne stlačte, aby sa náplň pri pečení neuvoľnila. Závin potrite rozšľahaným vajcom a niekoľkokrát ho prepichnite vidličkou, aby mohla para uniknúť počas pečenia.

6. Krok

Pečenie: Závin pečte v predhriatej rúre na 190 °C približne 25 minút, kým nebude zlatohnedý a chrumkavý.

reklama:

Aby ste zabezpečili, že závin bude mať pekný tvar, môžete na pečenie využiť formu na chlebíček. Tento recept je skvelým spôsobom, ako využiť čerstvé huby a pripraviť si jedlo, ktoré poteší rodinu i priateľov. Dobrú chuť!

Priemerné hodnotenie receptu

(0 / 5)

0 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

120 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.