Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Ako si pripraviť papriky plnené kapustou? Ich chuť vás okamžite očarí

papriky plnené kapustou
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
papriky plnené kapustou Foto: depositphotos.com
reklama:

Sterilizované papriky plnené kapustou sú ideálnym doplnkom k rôznym mäsovým jedlám, grilovaným či pečeným špecialitám, údeninám, a dokonca aj k zabíjačkovým pokrmom alebo syrom. Vďaka nášmu jednoduchému postupu si ich zvládnete pripraviť aj doma.

Kombinácia slaných jedál a sladkokyslej chuti zaváranej zeleniny je u mnohých veľmi obľúbená. Papriky plnené kapustou patria k tejto kategórii lahôdok a vďaka ľahkej príprave si ich môžete dopriať aj vy. Tu je návod, ako na to.

Recept na papriky plnené kapustou

Na tento jednoduchý recept budete potrebovať: bielu hlávkovú kapustu, papriky (najvhodnejšie sú kápie) a soľ. Na prípravu nálevu potrebujete vodu, ocot, cukor, soľ a zmes na nakladanie (deko).

  1. Najprv si pripravte nálev. Všetky suroviny spolu dajte variť a ak chcete dosiahnuť pikantnejšiu chuť, pridajte do ešte teplého nálevu nasekané chilli papričky. Nálev potom nechajte úplne vychladnúť.
  2. Medzitým nakrájajte alebo nastrúhajte kapustu, dajte ju do veľkej misy, osoľte a dôkladne premasírujte, aby pustila šťavu a zmäkla. Ak máte radi trochu ostrejšiu chuť, môžete pridať aj nastrúhaný chren.
  3. Papriky dobre umyte, odrežte vrch so stopkou a odstráňte semienka.
  4. Pripravenú kapustu plňte do paprík až po okraj. Dávajte pozor, aby papriky zostali celé a nepoškodené. Plnené papriky potom ukladajte do sterilizovaných pohárov, špičkou nadol.
  5. Poháre naplnené paprikami zalejte vychladnutým nálevom, pričom nechajte voľný priestor asi 1,5 cm pod okrajom pohára. Podľa preferencie môžete do pohára pridať pár kvapiek oleja. Ak ste do nálevu nepridali chilli, môžete do niektorých pohárov vložiť aj celé feferónky.
  6. Poháre s paprikami dôkladne uzavrite a sterilizujte ich pri teplote 90 °C približne 30 minút.
  7. Po vychladnutí skladujte poháre na suchom a tmavom mieste. Papriky takto vydržia aj niekoľko mesiacov, no pravdepodobne sa zjedia oveľa skôr.

Tieto papriky plnené kapustou sú výborné aj ako doplnok na obložené misy alebo ako príloha k rôznym pokrmom. Skúsite si ich pripraviť?

reklama:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Súvisiace témy:

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.